Mısır'daki Darbenin 100. Günü - Son Dakika
Yerel

Mısır'daki Darbenin 100. Günü

Mısır\'daki Darbenin 100. Günü

Sivas'ta Genç Memur Sen öncülüğünde Rabia Platformu üyeleri, protesto gösterisi düzenledi

10.10.2013 16:33

Sivas'ta, Genç Memur-Sen öncülüğünde Rabia Platformu üyeleri, Mısır'daki darbenin 100. günü dolayısıyla protesto gösterisi düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup sloganlar atarak ve Rabia işareti yaparak Mısır'daki darbeye tepki gösterdi. Rabia Platformu üyeleri adına konuşan Sivas Genç Memur-Sen Başkanı Mustafa Seller, Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükumete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin, 100. gününü tamamladığını söyledi.

Mısır halkının mücadeleyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını aktaran Seller, "Darbeciler ve cunta yönetimi dünyanın sessiz kalmasından ve sözüm ona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci olmasından aldıkları cesaretle masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisini daha ekliyor" dedi.

Mısır'da 3 Temmuz'dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivilin öldürüldüğünü belirten Seller, şunları kaydetti:

"Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor. Darbe yönetimi ve tetikçileri, yönetime el koymakla bu duruma karşı çıkanları öldürmekle yetinmiyor. Binlerce insanı darbeye direndiği ve demokraside ısrar ettiği için hukuka aykırı yollarla tutukluyor, işkenceye tabi tutuyor. Mısırda sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Dünya ses çıkarmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek."

Dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olan Mısır'da hukuka, insan haklarına adalet ve vicdanlara aykırı cuntanın tam 100 gündür keyfi ve zalimane bir yönetim sürdürdüğünü aktaran Seller, "Mısır halkı tam 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamıyor. 3 Temmuz'da Mısır halkının iradesine vurulan darbeye sessiz kalanlar darbecilerin akıttıkları kana, ölümle tanıştıkları binlerce masum cana 100 gündür ısrarla gözlerini kapıyor" ifadesini kullandı.

Adeviyye Meydanı'nda yapılan katliamın sessiz tanıkları olmayacaklarını kaydeden Seller, darbeye itirazlarında ve darbecilere isyanlarında Mısır halkının yanında yer alacaklarını söyledi.

Seller'in konuşmalarının ardından grup olaysız dağıldı.

Protestoya, AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman ve parti üyeleri ile Memur-Sen İl Başkanı Ömer Anlı ve bazı sendikalılar katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'daki Darbenin 100. Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement