Mşü, Kürt Dili ve Edebiyatı'na Yüksek Lisans Öğrencisi Alacak - Son Dakika
Yerel

Mşü, Kürt Dili ve Edebiyatı'na Yüksek Lisans Öğrencisi Alacak

Mşü, Kürt Dili ve Edebiyatı\'na Yüksek Lisans Öğrencisi Alacak

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Osman Özcan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'na tezli yüksek lisan öğrencisi alacaklarını söyledi.

11.03.2013 10:30

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'na tezli yüksek lisan öğrencisi alacaklarını söyledi.

Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'na tezli ve tezsiz yüksek lisans öğrencisi alanacağı belirtildi. Konu ile ilgili olarak makamında açıklama yapan Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan, 2012-2013 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı programına, 'Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'ne göre yapılacak sınavla yüksek lisans öğrencisi alınacağını açıkladı. Özcan, "25 tezli, 100 tezsiz yüksek lisans öğrencisi olmak üzere toplamda 125 kişi alınacak. Başvuracak adayların ALES sözel puanının en az 55 olması gerekiyor. Ayrıca birden fazla anabilim dalı, bilim dalı ve programa başvuru yapılamaz. Başvurular 8- 14 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacaktır" dedi.

Giriş sınavı 15 Mart 2013 günü yazılı ve mülakat şeklinde yapılacağını vurgulayan Özcan, "Yazılı sınavı saat 09.00'da, mülakat sınavı ise saat 13.00'te üniversitemiz kampusundaki Mehmet Akif Ersoy Derslikleri'nde yapılacaktır. Giriş sınavı sonucunda başarılı olan adayların kesin kayıtları 18 Mart 2013 tarihinde yapılacak. Muş Alparslan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve Sınav Yönergesine göre, adayların değerlendirme sıralamasına alınabilmesi için giriş sınavından 100 üzerinden en az 50 puan olmaları gerekiyor. Değerlendirmede, adayın ALES puanının yüzde 50'si, mezuniyet notunun yüzde 25'i, sınav notunun yüzde 20'si, varsa yabancı dil notunun yüzde 05'i toplanarak elde edilen puana göre adaylar arasında sıralama yapılacak. Sıralama sonucunda ilan edilen kontenjan kadar asıl ve varsa yedek aday belirlenir. Eşitlik halinde lisans mezuniyet notu yüksek olan adaya öncelik verilir. Değerlendirmede adayların dörtlük sistemdeki not ortalamaları, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen tablo esas alınarak yüzlük sisteme dönüştürülür. Değerlendirmede üniversitelerin verdikleri not dönüşüm tabloları dikkate alınmayacaktır" diye konuştu.

Başvuruların Alparslan Üniversitesi kampusundaki Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreterliği'ne şahsen veya posta yoluyla yapılacağını söyleyen Rektör Yardımcısı Özcan, "Başvuruda bulunmak isteyen adaylar; başvurmak istediği anabilim dalı, bilim dalı ve programı belirten başvuru dilekçesi, özgeçmiş, nüfus cüzdan fotokopisi, lisans diplomasının fotokopisi, transkript belgesi, ALES belgesi, varsa ÜDS veya eşdeğer sınav belgesi, bir adet vesikalık fotoğraf ile bu belgelerin resmi kurumlarca 'aslı gibidir' şeklinde onaylanması yeterlidir. Sınav sonucunda başarılı olmayan adayların müracaat evrakları iade edilmeyecektir. Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mşü, Kürt Dili ve Edebiyatı'na Yüksek Lisans Öğrencisi Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement