Muratlı'nın El İşi Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Muratlı'nın El İşi Sergisi Açıldı

Muratlı\'nın El İşi Sergisi Açıldı

Kültür Bakanlığı sanatçısı Adanalı Sevim Muratlı’nın Eski Türk El Sanatları’ndan nakışla işlenmiş el işi koleksiyonu sergisi, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu Fuayesi’nde açıldı.

06.10.2015 15:15

Kültür Bakanlığı sanatçısı Adanalı Sevim Muratlı'nın Eski Türk El Sanatları'ndan nakışla işlenmiş el işi koleksiyonu sergisi, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu Fuayesi'nde açıldı.

Önceki gün açılışı yapılan ve 10 gün açık kalacak olan sergide Sevim Muratlı'nın el işi koleksiyonundan oluşan örnekler yer alıyor. Pazar gününe kadar gezilebilecek olan serginin açılışına CHP Adana Milletvekili Adayı Müzeyyen Sevkin Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katılarak sergiyi gezdi.

OĞLUNU KAYBETTİKTEN SONRA

Oğlunu kaybettikten sonra el işine yönelerek oluşturduğu koleksiyonu Türkiye'nin bir çok ilinden sonra kendi memleketi olan Adana'da da sergilemekten gurur duyduğunu ifade eden sanatçı Sevim Muratlı, Adanalıların gösterdiği ilgiye de teşekkür etti. Oğlunu kaybettiğinde dünyasının yıkıldığını ve hiçbir doktorun çare bulamadığı derdine Türk kadının asırlardır süren işlemelerinin çare olduğunu dile getiren Muratlı, bu serginin amaca hizmet ettiğini belirtti.Muratlı, eserlerini sergiledikten sonra tüm mal varlığını satarak oğlu adına eğitilebilir çocuklar için okul yaptırmanın en büyük dileği olduğunu söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratlı'nın El İşi Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement