Nazilli'de Zeytin Sineğine Karşı Mücadele Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Zeytin Sineğine Karşı Mücadele Sürüyor

Nazilli\'de Zeytin Sineğine Karşı Mücadele Sürüyor

Nazilli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, ilçe merkezi ve mahallelerinde zeytin sineği ile mücadele devam ediyor.

08.08.2014 15:07

Nazilli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, ilçe merkezi ve mahallelerinde zeytin sineği ile mücadele devam ediyor.

Nazilli'de organik zeytin üretimi yapan köylerde zeytin sineğine karşı eko-trap dağıtımının Hasköy, Eycelli, Yukarı Örencik, Aşağı Örencik ve Sailer mahallelerinde sürdüğünü ifade eden Nazilli İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sunay Güler: "Biyoteknik mücadele projesinde eko-trap tuzaklar zeytin sineği ile mücadelede kullanılmaktadır. Her ağaca bir tuzak asılarak 2,5 ay zeytin sineğinin zeytin meyvelerine vuruk yapmasını engelleyerek zeytin sineği popülasyonunu kırmaktadır. Her bir tuzakta zeytin sineği yem tuzağı olarak Amonyum bikarbonat, cezp edici tuzak olarak feromon ve öldürücü ilaç olarak deltamethrin etkili maddesini içermektedir. Yem ve cezbedici feromona gelen sinek ilaçlı tuzaktan etkilenerek ölmektedir. Bu güne kadar 45 bin adet cezp edici tuzak zeytin üreticilerimize dağıtılmıştır. Dağıtım işlemi halen devam etmektedir" dedi.

Nazilli'de zeytin sahalarının büyük bir kısmının dağlık ve engebeli arazide yer aldığını belirten Sunay Güler, ilaçlamanın yapılamadığı yerlerde eco-trap tuzak ile biyoteknik mücadelenin sağlıklı, ilaçsız zeytin üretilmesinde etkili olduğunu söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Zeytin Sineğine Karşı Mücadele Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement