Nevruz Bayramı Elazığ'da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Nevruz Bayramı Elazığ'da Coşkuyla Kutlandı

Nevruz Bayramı Elazığ\'da Coşkuyla Kutlandı

Yeni yılın ilk günü ve baharın başlangıcı olarak kabul edilen Geleneksel Türk Bayramı Nevruz Elazığ'da da coşkuyla kutlandı.

21.03.2014 13:44  Güncelleme: 13:54

Yeni yılın ilk günü ve baharın başlangıcı olarak kabul edilen Geleneksel Türk Bayramı Nevruz Elazığ'da da coşkuyla kutlandı.

Yeni yılın ilk günü ve baharın başlangıcı olarak kabul edilen Geleneksel Türk Bayramı Nevruz, Elazığ'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Elazığ Valiliği koordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları, sabah Gazi Caddesindeki "Nevruz Yürüyüşü" ile başladı. Elazığ Belediyesi Mehter Takımının eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu,protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa daha sonra öğretmenevi önünde devam edildi. Nevruz hakkında bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Nevruzun geleneksel bayramlardan olduğunu, baharın ve yeni yılın sembolü olduğunu hatırlattı.

Elazığ Valisi Koçak, çekiçle örs üzerinde temsili olarak demir döverken, nevruz kros yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de madalyalarını taktı. Program Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin arından aşure ikramı ile son buldu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevruz Bayramı Elazığ'da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement