Okullardaki Süt Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Okullardaki Süt Dağıtımı

Lalapaşa ilçesinde, "Okul Sütü Projesi" kapsamında dağıtılan sütlerden içen 10 öğrenci, mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle Sağlık Ocağı Aile Hekimliğine kaldırıldı.

04.05.2012 17:01

Lalapaşa ilçesinde, "Okul Sütü Projesi" kapsamında dağıtılan sütlerden içen 10 öğrenci, mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle Sağlık Ocağı Aile Hekimliğine kaldırıldı. Öğrencilerden 4'ü ilk tedavilerinin ardından Selimiye Devlet Hastanesine sevk edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Okul Sütü Projesi" kapsamındaki süt dağıtımı, ilçedeki okullarda sürdü. Atatürk İlköğretim Okulu ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan süt dağıtımına da İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Sıvacı'da katıldı.

Süt dağıtımı yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan toplam 10 öğrenci, mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayeti üzerine Lalapaşa Sağlık Ocağı Aile Hekimliğine başvurdu.

Sağlık Ocağı Aile Hekimliğince şikayetleri ciddi bulunan 4 öğrenci, ilk tedavilerinin ardından Selimiye Devlet Hastanesine sevk edilirken, diğer öğrenciler ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Lalapaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Sıvacı AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün

"Okul Sütü Projesi" kapsamında ilçede dağıtılan sütten içen 10 öğrencinin mide ağrısı, bulantısı ve kusma şikayeti ile Sağlık Ocağı Aile Hekimliğine başvurduğunu ifade etti.

Sıvacı, şikayetleri ciddi bulunan öğrencilerden Lamia Muhtarova, Yağmur varış, Kübra Dirik ile Damla Ela Yılmaz'ın, Selimiye Devlet Hastanesine sevk edildiğini belirtti.

Sıvacı, hastaneye sevk edilen öğrencilerin kan tahlillerinin yapıldığını ve çocuk do6ktoru tarafından muayene edildiğini, ancak ciddi bir bulguya rastlanmadığını kaydetti.

Sıvacı, 4 öğrencinin daha sonra taburcu edildiğini sözlerine ekledi.

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okullardaki Süt Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement