Ölüdeniz Edebiyat Günleri Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Ölüdeniz Edebiyat Günleri Başlıyor

Ölüdeniz Edebiyat Günleri Başlıyor

Ölüdeniz Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Ölüdeniz Edebiyat Günleri'nin dördüncüsü 11-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

06.09.2012 13:02

Ölüdeniz Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Ölüdeniz Edebiyat Günleri'nin dördüncüsü 11-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Faaliyet kapsamında ulusal ve yerel yazarlar ile şairler dördüncü Ölüdeniz Edebiyat günler kapsamında Ölüdeniz Beldesinde sanatseverler ile bir araya gelecekler.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden 20"ye yakın yazar ve şair, Dördüncü Ölüdeniz Edebiyat Günleri kapsamında Fethiye'de buluşacak. İmza günleri, şiir dinletileri ve halk sohbetlerine katılacak, şair ve yazarlar Fethiye'nin kültür mirasını dünyaya tanıtılacaklar. "Onlarca şair, yazar ve bilim adamı kültür ve inanç turizminin canlandırılmasına katkı için Fethiye'ye geliyor" diyen Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, "4 yıldan bu yana ekim ayı içerisinde düzenlediğimiz Ölüdeniz Edebiyat Günleri bu yıl da çok sayıda şair, yazar ve bilim adamının katılımıyla gerçekleştirilecektir. Bu güne kadar ülkemizin her yöresinden tanınmış şair ve yazarları davet ederek Fethiyeli sanatseverlerle buluşturduk. Bu yıl da değerli şair ve yazarlarımızı sanatseverlerle, okurlarla buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Yılmaz, "Bölgemizin Likya Uygarlığı gibi uzun yıllar hüküm sürmüş bir medeniyet üzerine kurulduğu dikkate alınarak, bu yıl düzenlenen etkinliğimize bölgemizin tarihsel, mitolojik ve kültürel birikimini ön plana çıkarmak amacıyla yepyeni bir boyut kazandırılmıştır. Bölgemizdeki zengin mirası bir kez daha dillendirmek, ulusal düzeye çıkarmak, inanç ve kültür turizminin önemini vurgulamak, turizmin 12 aya nasıl yayılacağını tartışmak ve öneriler getirmek üzere bu yıl Ölüdeniz Edebiyat Günleri'nin konusu; 'bilim ve sanatın ışığında Likya Uygarlığı, Fethiye'nin yeri ve turizm bağlamında değerlendirilmesi' olarak belirlenmiştir. Bölgemizde kazı yapan, Likya Uygarlığı konusunda uzman bilim adamları davet edilmiş olup bu eşsiz birikimimizi bizlerle paylaşarak kamuoyuna bir kez daha duyurulmalarını sağlayacaklardır. Yine bu konuda araştırma yapan yazarlarımız da bizlere edebiyat yönünden ışık tutacaktır" diyerek, "Birbirinden değerli şairlerimizin ve yazarlarımızın değişik mekanları gezerek yapacakları söyleşilerle, okuyacağı şiirlerle ve kitap imza günleriyle dolu dolu sürecek 4. Ölüdeniz Edebiyat Günleri'ne bütün halkımızın katılarak destek vermesini bekliyoruz. Bölgemizin kültür ve inanç turizmi açısından tanıtılması ve turizm sezonun 12 aya yayılması, turist portföyünün çeşitlendirilmesi için katkı sağlamak isten tüm kişi, kurum ve kuruluşları da görüşlerini bizlerle paylaşmaları için Ölüdeniz Edebiyat Günleri'ne davet ediyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ölüdeniz Edebiyat Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement