Omüsem'den Eğitimler - Son Dakika
Yerel

Omüsem'den Eğitimler

Omüsem\'den Eğitimler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından “SPSS İle İstatistiksel Analiz ve Güç Analizi Eğitimi” ve “Yoga Eğitimi” verilecek.

15.05.2015 11:03

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından "SPSS ile İstatistiksel Analiz ve Güç Analizi Eğitimi" ve "Yoga Eğitimi" verilecek.

SPSS İLE İSTATİSTİKSEL ANALİZ VE GÜÇ ANALİZİ EĞİTİMİ

OMÜSEM'in SPSS ile İstatistiksel Analiz ve Güç Analizi Eğitimi 30 Mayıs'ta başlıyor. Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ve Doç.Dr. Yüksel Terzi tarafından verilecek eğitim kapsamında, SPSS menülerinin tanıtımı, değişkenlerin tanıtımı, veri girişi, tanımlayıcı istatistikler, frekans tabloları, split half, select case, recode, compute variable komutlarının tanıtımı, kayıp veri analizi, hipotez testi, normallik testi, bir ana kütle parametresiyle ilgili parametrik ve parametrik olmayan testler, iki bağımsız grup parametrik ve parametrik olmayan testler, iki eşli grup parametrik ve parametrik olmayan testler, anova, two-way anova, kruskal-wallis testi, tekrarlı ölçümlerde varyans analiz, friedman testi, çapraz tablolar, ki-kare bağımsızlık testleri, mcnemar testi, kappa, basit doğrusal regresyon analizi, korelasyon analiz, eğrisel regresyon, çoklu doğrusal regresyon analizi, multivariate testler, sağkalım analizi, güç analizi konuları anlatılacak.

Eğitime, fen-sosyal-sağlık bilimlerinde, proje çalışmalarında, pazar araştırmalarında, anket çalışmalarında verilerin istatistiksel analizlerini yapmaya ihtiyaç duyan herkes katılabilir.

OMÜ Kurupelit Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü bilgisayar laboratuvarında gerçekleştirilecek eğitim ile ilgili detaylı bilgiye 'omusem@omu.edu.tr' adresinden ulaşılabilir.

YOGA EĞİTİMİ

Bireyin kendini derinlemesine tanıması ve bu sayede kendinden hareketle evrenin uyumunu yakalaması esasına dayanan, bireyin ruhsal ve bedensel yönden huzur bulmasının anahtarı olarak gösterilen yoga, OMÜSEM tarafından organize edilerek katılımcılara 'merhaba' demeye hazırlanıyor.

Eğitmen Ayça Arın tarafından verilecek olan Yoga Eğitimi'nde; doğru nefes teknikleri, eklem ve kasların hareket kabiliyetini artırma, hareket ile nefesin uyumunu sağlama, bedeni ve zihni rahatlatma egzersizleri yapılacak. Yoga Eğitimi'nin son başvuru tarihi ise 26 Mayıs 2015.

Rutin işlerin gerginliğinden uzaklaşarak sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen herkesin katılabileceği eğitim için 'omusem@omu.edu.tr' adresinden detaylı bilgi alınabilir. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omüsem'den Eğitimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement