Orman ve Su İşler Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eldemir Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşler Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eldemir Açıklaması

Orman ve Su İşler Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eldemir Açıklaması

"İnşallah sekizinci ayda, atık su arıtma tesisleri bitirilecek"

17.06.2014 16:57

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Trakya Bölgesindeki atık su arıtma tesislerinin ağustosta bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Eldemir, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir ve DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının Trakya'da başlattığı atık su arıtma tesisi projelerini inceledi.

Malkara Belediyesi atık su arıtma tesislerinin yapım çalışmaları hakkında müteahhit firma müdürü ve proje müdüründen bilgi alan Eldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada 6 Haziran 2013'te Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın çeşitli ilçelerinde temelleri atılan tesislerin durumunu görmek, inşaatları üstlenen firmaların sorunlarını dinlemek için bölgeye geldiklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının bölgede yapımını başlattığı 39 tesisi inceleyeceklerini belirten Eldemir, "İnşaatlarımız ne durumda, inşaatları üstlenen firmalarımızın sorunları nelerdir. Projelerin aslına uygun olup olmadığı, ek olarak yapılması gerekenleri yerinde inceliyoruz. İnşallah 8. ayda atık su arıtma tesisleri bitirilecektir" dedi.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir de projelerin belirlenen tarihlerde tamamlanacağını ifade etti.

Trakya'da başlatılan tesislere 110 milyon 951 bin lira harcanacağını dile getiren Özdemir, "Bu tesislerle, 12,52 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek, 21 bin 200 dekar arazi sulanacak, 2 ilçenin atık suyu arıtılacak, 5 belde 16 köy ile 22 bin 946 dekar arazi taşkından korunacaktır" diye konuştu. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşler Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eldemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement