Adana'da Orman Yangınlarına Multikopterli Önlem - Son Dakika
Yerel

Adana'da Orman Yangınlarına Multikopterli Önlem

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne yangın söndürme çalışmalarında kullanılmak üzere multikopter hibe edildi.

22.07.2014 18:43  Güncelleme: 08:56

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Müdürlüğün yangın söndürme ekipleri, artık uzaktan kumandalı, kameralı multikopter kullanacak. Medmar Madencilik Şirketi tarafından hibe edilen cihazın deneme uçuşları Müdürlük ve şirket yetkililerinin katılımıyla kurum bahçesinde yapıldı.

Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, orman yangınlarıyla mücadelede gelişen teknolojiden en yüksek düzeyde faydalanmaya çalıştıklarını, belirtti.

Hibe edilen multikopterin "kör noktalarda" çıkan, kulelerin bile net göremediği yangınlara daha hızlı ve etkin müdahale edilmesini sağlayacağını kaydeden Acer, "Multikopter sayesinde bu yangınlarda yangın amirleri müdahale tekniği kararını daha sağlıklı verebilecek, yangınlar daha kısa sürede söndürülecek. Yangın riskinin çok yüksek olduğu bu aylarda hibe edilen multikopter bu nedenle çok önemli ve anlamlı" ifadesini kullandı.

Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacak multikopter 600-700 metre menzillde uzaktan kumandayla yönetilebiliyor. Havada 15-20 dakika kalabilen cihaz, HD kalitesinde video ile fotoğraf çekiyor, çektiği görüntüler 150 metre yüksekliğe kadar Wİ-Fİ bağlantısıyla anında izlenebiliyor. Cihaz gece görüntüsü alma yeteneğine de sahip.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Orman Yangınlarına Multikopterli Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement