Özbayram'dan Taziye Mesajı - Son Dakika
Yerel

Özbayram'dan Taziye Mesajı

Özbayram\'dan Taziye Mesajı

Milliyetçi Harket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili aday adayı Ali Özbayram, bu sabaha karşı Soma’daki İmbat Madencilikte geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybeden maden işçisine Allah’tan rahmet geride kalanlarına ise sabır diledi.

27.02.2015 16:00

Milliyetçi Harket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili aday adayı Ali Özbayram, bu sabaha karşı Soma'daki İmbat Madencilikte geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybeden maden işçisine Allah'tan rahmet geride kalanlarına ise sabır diledi.

Özbayram yaptığı açıklamada, "Bu kez ateş sadece düştüğü yeri değil, düşmediği yeri de yakmıştır. Bir avuç kömür, bir lokma ekmek için ömrünü feda eden işçimize Allah'tan rahmet, geride kalanlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Adaletin tahakkuk etmesini ve ihmali olanların, her kimse cezalandırılması gerekmektedir." dedi

Özbayram 301 madencinin hayatını kaybetmesinden sonra gündemde konuşulmaya başlanan yasa ile ilgili olarak da "6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun, işçi ölümlerinin ve meslek hastalıklarının önlenmesinde tek başına yeterli olmadığı bu faciayla bir kez daha açığa çıkmıştır. Bu facia fiili olarak yasanın yetersizliğinin kanıtı olmuştur" dedi.

DENETİM MEKANİZMALARININ GÜÇLENDİRİLMESİ GEREKİYOR

Denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini anlatan Özbayram, "Üretim baskısının kaldırılması, zayıflatılması gerekir. Öte yandan ocaklarda kiralama sisteminin getirdiği ihale baskısı da işverenin koruyucu önlemleri almasını olumsuz yönde etkilemektedir. Kısa dönemli ihaleler, uzun verimli koruyucu yatırım yapmayı önlemektedir. Yalnızca bölgede değil yurt genelinde ruhsatsız madenlerin çalışması ivedilikle ve koşulsuz olarak önlenmelidir" şeklinde konuştu.

Bilgi ve teknoloji üretemeyen sistemin, dünya piyasalarıyla rekabet edebilmenin en kolay yolu olarak ucuz ve güvencesiz emek üzerinden üretim yaptırmayı model olarak benimsediğini kaydeden Özbayram şunları söyledi:

" Türkiye'de uygulanan ekonomik sistemin sermaye birikim koşullarına ve madencilik sektörünün özgün yapısına bakıldığında yapısal olarak 'kaza' üreten bir sistem ortaya çıkmaktadır, bunun önüne geçilebilmesi için hala neden beklenilmektedir." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özbayram'dan Taziye Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement