Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursuna Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursuna Büyük İlgi

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursuna Büyük İlgi

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılan 104 saatlik Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu ilgi görüyor.

29.11.2013 11:05  Güncelleme: 11:14

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılan 104 saatlik Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu ilgi görüyor.

Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Pazarlar Ziraat Odası Başkanlığı, Pazarlar Belediye Başkanlığı ve Kırsal Kalkınma Ajansı Kütahya Temsilciliği işbirliği ile Pazarlar İlçesinde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu açılacak.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursunun İlçede üç merkezde yapılacağı bildirildi. Kursların Sofular Beldesinde, Yakuplar Mahallesinde ve Halk Eğitim Merkezinde verileceği, ihtiyaç halinde kursların çoğaltılabileceği bildirildi.

Kurslara toplamda 200 kursiyerin katılması bekleniyor. Sofular Beldesinde kursların başladığı, Yakuplar mahallesinde kursiyerlerin taleplerinin Pazarlar Belediyesi tarafından toplanarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne teslim edildiği, ilçenin diğer mahallelerin organizasyonunu Pazarlar Belediye Başkanlığı ile Ziraat Odası Başkanlığının yapacağı bildirildi.

Kurs sonunda Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği sertifikası verilecek. Çiftçilerimiz bu sertifika ile Kırsal kalkınma ajansına proje hazırlayarak %50 hibe destekli ziraat aleti alımı yapabilecek.

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursunun, Pazarlar Tarım Kredi Kooperatifleri Ziraat Mühendisi Şeref Yeşilok tarafından verileceği bildirildi.

Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hakkı Yıldız, "Bu kurs ile doğal ortamlarda yetişen tıbbi ve Aromatik bitkilerin ekim alanlarını artırmayı ve tarım için verimli olmayan kırsal alanlarda, kekik, Ada çayı, papatya, haşhaş vb. çeşitli tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştirerek bir gelir kapısı açmayı hedefliyoruz" dedi.

Yakuplar Mahallesinde toplanan talep dosyası Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun tarafından Halk Eğitimi Müdürü Hakkı Yıldız'a teslim etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursuna Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement