Paşa Güreşleri'ne 500 Pehlivan Katılacak - Son Dakika
Yerel

Paşa Güreşleri'ne 500 Pehlivan Katılacak

Paşa Güreşleri\'ne 500 Pehlivan Katılacak

İzmit Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek olan Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri’ne 500 pehlivanın katılacağı açıklandı.

09.09.2015 12:55

İzmit Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek olan Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri'ne 500 pehlivanın katılacağı açıklandı.

Mehmet Ali Paşa'da bulunan Doğu Kışla Gençlik Parkı karşısında özel olarak hazırlanan alanda 19 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek Paşa Altın Kemer Yağlı Güreşleri, Kırkpınar'ın rövanşı niteliğinde olacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgi görmesi beklenen güreşlerle ilgili olarak İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bir basın toplantısı düzenledi.

Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşlerinde 2015 Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, 2013 Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban, 2009-2010 Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil, 2005 Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz, 2010 Avrupa Serbest Güreş Şampiyonu Fatih Çakıroğlu, 2014 Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Faruk Akkoyun ile 41 başpehlivanın yanı sıra yurdun dört bir yanından yaklaşık 500 pehlivan boy gösterecek. Büyük ilgi görmesi beklenen güreşler öncesi 18 Eylül Cuma günü saat 17.00'da Fevziye Camii önünden İzmit Belediyesi'ne kadar pehlivanların da katılacağı bir kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Güreşler öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yaşanan terör olaylarına da dikkat çekerek, "Hain saldırılar sonucu kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Yıllardır, yabancı ülkelerin de destek verdiği ülkemiz üzerine oyunlar oynanıyor. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Bu oyunları ancak birlik beraberlik içinde olursak bozarız. Ülke olarak, millet olarak en çok kenetlenmemiz gereken bir dönemdeyiz. Geçmişte nasıl bu oyunları bozduysak şimdi de bozacağız. Çok kritik olayların olduğu bir dönemde bu güreşleri yapıyoruz. Güreşlerin yapılması birlik beraberliğimize sahip çıkma, Atadan gelen değerlerle geleceğe yürünmesinin pekiştirilmesi bakımından çok önemlidir" dedi.

Sporun ve sporcunun dostu olduklarını da söyleyen Doğan, "Yüzmeden, jimnastiğinden, satrancına kadar sporun alanına belediye olarak destek veriyoruz. Türkiye'de amatör spora en büyük yatırımı yapan bir belediyeyiz. Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşlerimiz'e tüm halkımızı davet ediyoruz. Bu güreşler, milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde, bir anlamda Türk Milletinin sadece insanlığı, medeniyetiyle, ahlaki değerleriyle değil bileğinin de güçlü olduğunu göstermesi bakımından da çok anlamlıdır" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Paşa Güreşleri'ne 500 Pehlivan Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement