Pazar'a Toprak Analiz Laboratuvarı - Son Dakika
Yerel

Pazar'a Toprak Analiz Laboratuvarı

Pazar Ziraat Odası tarafından geliştirilen projeyle Ocak köyünde 275 bin lira maliyetle toprak analiz laboratuvarı kuruluyor.

01.11.2011 12:40

Pazar Ziraat Odası tarafından geliştirilen projeyle Ocak köyünde 275 bin lira maliyetle toprak analiz laboratuvarı kuruluyor.

Pazar Ziraat Odasının önderliği, Çamlıhemşin Ziraat Odasının ortaklığında, Lipton Çay Sanayi ile Rize Ticaret Borsasının iştirak destekleri ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) 75 bin lira katkısıyla Ocak köyünde toprak analiz laboratuvarı kurulacak. 3 ay içerisinde bitirilmesi hedeflenen projeyle, bundan önce rapor için Trabzon'a gönderilen toprak örnekleri, artık Pazar ilçesinde tahlil edilmeye başlanacak.

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, uygulamaya koydukları Toprak Analiz Laboratuvarı Projesinin bölgeye çok büyük katkı sağlayacağını belirterek,

"Hedefimiz 14 bin çiftçimizin çaylıklarının tümünü, 4 yıl içinde bir program dahilinde analiz etmek ve çiftçilerimizin toprakları ile ilgili veri tabanı oluşturmaktır. Ayrıca, çiftçilerimizi gübre konusunda yönlendirmek ve bölgeye hizmet etmek amacındayız. Ne acıdır ki toprak analizi için Trabzon Özel İdare Genel Sekreterliğine toprak göndermekteydik. Artık bu hizmet 3 ay gibi kısa bir süre sonra ortağımız Çamlıhemşin Ziraat Odası ile birlikte ilçemiz Pazar'da verilecektir" dedi.

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pazar'a Toprak Analiz Laboratuvarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement