Pervari'deki Çatışma - Son Dakika
Yerel

Pervari'deki Çatışma

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bayram Kocabaş'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

22.10.2011 17:40

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bayram Kocabaş'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından uçakla Malatya'ya oradan helikopterle Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Karaömer Jandarma Karakolu'na getirilen şehit Bayram Kocabaş'ın (32) cenazesi önce Büyükkızılcık beldesindeki baba evine götürüldü.

Cenazesinin getirilişi sırasında yakınları sinir krizi geçirdi. Cenaze bir süre sonra namazın kılınacağı belde meydanına götürüldü.

5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, şehidin küçük kardeşi İlhan Kocabaş'ı teselli etti. İlhan Kocabaş, Tuğgeneral Güneş'e, "Komutanım ağabeyimin yerine beni alın. Onun yarım bıraktığı görevi ben tamamlayayım" dedi.

Baba Mustafa Kocabaş ise 6 oğlunu da seve seve bu vatana feda edeceğini belirterek, "O hainlerin Allah belasını versin. Benim yavrum şehit oldu, başka ailelere ateş düşmesin. Vatan sağolsun olsun" diye konuştu.

Şehit Kocabaş'ın eşi Demet Kocabaş'ın kucağında törene gelen oğlu 10 aylık Muhammet Mustafa ise görenleri duygulandırdı.

İl Müftüsü Muhammed Gevher'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi askerlerin omzunda bir süre taşındıktan sonra belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Sadık Yıldız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Cömert, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

-"Bunun hesabını verecekler"-

Törene katılan TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şundan herkes emin olsun ki sonunda bu cinayetleri işleyenler hem bunun hesabını verecekler hem de bu oyunu kaybedecekler" dedi.

Başka şehit görmek istemediklerini dile getiren Sağlam, "Hep kaybettiler ama ülkenin yüreğini dağladıktan sonra bu işler oluyor. Son olmasını diliyorum. Daha başka şehit görmek istemiyoruz. Buna son vermeleri lazım. Aksi takdirde sözün bittiği yerdeyiz. Ülkenin yüreği dağlandı, 'artık yeter' diyoruz. Ülkemizin başı sağolsun" diye konuştu.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pervari'deki Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement