Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine 4 Bin 9 Öğrenci Yerleştirilecek - Son Dakika
Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine 4 Bin 9 Öğrenci Yerleştirilecek

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Karaman: "RTEÜ'nün tercih edilmesi ve yerleşme oranları bir önceki yıla göre yüzde 10 arttı"

24.07.2014 14:11

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine (RTEÜ) yeni eğitim öğretim sezonunda 219'u yabancı 4 bin 9 öğrencinin yerleştirileceği bildirildi.

RTEÜ RektörÜ Prof. Dr. Hüseyin Karaman, yaptığı yazılı açıklamada, hedeflerinin üniversitedeki eğitim öğretimin kalitesini daha da artırmak ve RTEÜ'yü uluslararası bir üniversite haline getirmek olduğunu belirtti.

Yeni eğitim öğretim sezonu için RTEÜ'ye 3 bin 790 Türk, 219 da yabancı uyruklu öğrencinin yerleştiğini anlatan Karaman, "Bu yıl ilk defa güzel sanatlar, tasarım ve mimarlık fakültesi için öğrenci aldık. Kimya, biyoloji, su ürünleri mühendisliği, bahçe bitkileri, tarla bitkileri ile jeoloji mühendisliği bölümleri dışındaki bölümlerin kontenjanları yüzde 100 oranında doldu. RTEÜ'nün tercih edilmesi ve yerleşme oranları bir önceki yıla göre yüzde 10 arttı" ifadelerini kullandı.

Karaman, üniversitelerinde ön lisans programlarının yerleşme ve doluluk oranının da yüzde 89 olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Üniversitemizde lisans programlarının doluluk ve yerleşme oranı yüzde 96 oldu. Üniversitenin tamamında ise yüzde 92,42'lik bir yerleşme ve doluluk oranına sahip olduk. Bu da üniversite açısından çok sevindirici bir durum. Üniversitenin tercih edilme ve doluluk oranındaki bu artışta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından verilen başarı bursları ve medyada yaptıkları tanıtımlar çok etkili oldu."

Göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmaların sonucunu yavaş yavaş almaya başladıklarını vurgulayan Karaman, şunları kaydetti:

" Türkiye'de her geçen gün büyük şehirlerde ve batıdaki illerde yeni üniversiteler kurulması, ülkemizdeki üniversite sayısı ile üniversite kontenjanlarının artmasına rağmen RTEÜ'nün önceki yıllara göre tercih edilmesinde ve öğrencilerin yerleşme oranında önemli oranda bir artış oldu." - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine 4 Bin 9 Öğrenci Yerleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement