"Üniversiteler Endüstriyel Üretimin Temelini Teşkil Eder" - Son Dakika
Yerel

"Üniversiteler Endüstriyel Üretimin Temelini Teşkil Eder"

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alçı, "Üniversiteler bilimsel bilgiyi teknolojiye çevirecek insan kaynağını sağlayan kuruluşlardır." dedi.

16.10.2014 18:45  Güncelleme: 23:39

Akdeniz Üniversitesi Alanya Mühendislik Fakültesi ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) işbirliğinde "Sanayi-Üniversite İlişkileri ve Sanayicilerin Bir Mühendisten Beklentileri" konulu seminer gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı'nın konuşmacı olarak katıldığı seminer, ALTSO Konferans Salonu'nda yapıldı.

Prof. Dr. Alçı, üniversitelerin endüstriyel üretimin temelini teşkil ettiğini kaydetti.

Üniversitelerde araştırma yapabilmek için sanayide üretilen materyallere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Alçı, "Üniversiteler bilimsel bilgiyi teknolojiye çevirecek insan kaynağını sağlayan kuruluşlardır. Bilgi üniversitelerde üretilir ve sanayide ürüne dönüştürülür" dedi.

Üniversite-sanayi ilişkisine neden ihtiyaç duyulduğunu değinen Alçı, "Birçok gelişmiş ülkede üniversite-sanayi işbirliği sanayinin teknoloji ihtiyacına cevap verirken, sanayi de üniversitelere pratik uygulama imkanı sağlamaktadır. Bu karşılıklı işbirliği, ülkelerin ekonomik gelişmesini ve büyümesini hızlandırmaktadır. Bilgi birikiminin üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından birisi üniversite-sanayi işbirliğidir" diye konuştu.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de kurum olarak üniversitelerdeki akademisyenlerle işbirliği yapma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Seminerle akademisyen ile sanayici ve işadamlarını buluşturmak istediklerini vurgulayan Şahin, bilgiye dayalı çalışmaları artırarak devam ettireceklerini kaydetti.

Alçı'ya, konuşmasının ardından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. Seminerin ardından mühendislik fakültesinde başarı elde eden öğrencilere de başarı belgeleri verildi.

Seminere Alanya Kaymakamı Hasan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Erol Sayın, Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aynur Kazaz, Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör ile öğrenciler ve davetliler katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Üniversiteler Endüstriyel Üretimin Temelini Teşkil Eder' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement