Şehit Aileleri ve Gaziler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Şehit Aileleri ve Gaziler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Şehit Aileleri ve Gaziler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

GAZİANTEP (İHA) – Şehit aileleri ve gazilere verdiği iftar yemeğinde konuşan Gaziantep Vali Erdal Ata, "Vatanın bölünmez bütünlüğünü, istiklal ve hürriyetini korumak için geçmişte olduğu gibi bugünde şehit ve gazi olmayı göze alacak yüz binlerce"...

20.07.2013 12:05

GAZİANTEP (İHA) – Şehit aileleri ve gazilere verdiği iftar yemeğinde konuşan Gaziantep Vali Erdal Ata, "Vatanın bölünmez bütünlüğünü, istiklal ve hürriyetini korumak için geçmişte olduğu gibi bugünde şehit ve gazi olmayı göze alacak yüz binlerce gencimiz ve insanımız vardır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Şehit ve gazi aileleri için düzenlenen iftar programına katılan Gaziantep Vali Ata, burada yaptığı açıklamada, "Bugün hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu şehit ve gazilere borçlu olduğumuzu asla unutmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

"1071 Malazgirt zaferinden sonra bin yıllık Anadolu'da buraları vatan yapan, bugüne kadar yüz binlerce şehidimiz ve gazimiz sayesinde olmuştur" diyen Vali Ata, şöyle devam etti:

"Nasıl ki bugünlere binlerce şehit ve gazi vererek, geldiysek bundan sonrada vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak bayrağımızı istiklal ve hürriyetini korumak için her türlü fedakarlık yapıp bizden önceki nesillerin olduğu gibi bizden sonrada aynı şekilde şehit olmaya gazi olmayı her zaman için göze almalıyız. Göze almak içinde bugün yüz binlerce milyonlarca gencimiz ve insanımız vardır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Tabi ki devlet olarak biz şehit ve gazilerimizin geride kalanlar ve yakınlarına elimizden geldiği kadar imkanlar ölçüsünde sahip çıkmaya gayret ediyoruz. Özellikle şehitlerimizi geri getirmemiz mümkün değil ama devlet olarak millet olarak onların bizlere geride emanet olarak bıraktıkları eş ve çocukları, anne ve babaları ve yakınlarına elimizden geldiği kadar imkanlar ölçüsünde destek olmak onları korumak bizlerin hem devletin hem de Türk milletinin boynunun borcu olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İftara Vali Yardımcıları Nursel Çakıroğlu, Cemalettin Özdemir, Mevlüt Kurban, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Arslan, 5. Zıhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, AK Parti Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Şamil Tayyar, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Erzin, Gaziler Vakfı Şube Başkanı Mehmet Yeter, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mehmet Çelik, şehit ve gazi aileleri katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Aileleri ve Gaziler İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi - Son Dakika


Advertisement