Sendikalar Meydanlara İndi - Son Dakika
Yerel

Sendikalar Meydanlara İndi

Sendikalar Meydanlara İndi

Adıyaman Demokrasi Parkı önünde toplanan çeşitli sendikaların üyeleri hükümeti protesto etti.

23.05.2012 14:30

Adıyaman Demokrasi Parkı önünde toplanan çeşitli sendikaların üyeleri hükümeti protesto etti.

Kamu-Sen, KESK, HAKSEN, Özgür Eğitim-Sen, BASK gibi sendikalar hükümete seslerini ortak duyurdu. Bir günlük iş bırakma eylemi yapan sendikalar Demokrasi Parkı önünde toplanarak hükümeti maaş zammından dolayı protesto etti. Ellerinde dövizler ve sloganlar ile hükümetin zam teklifini protesto eden kamu çalışanları adına sendika temsilcileri birer konuşma yaptı.

Haksen Adıyaman Temsilcisi Mahmut Yaman, hükümetin zam teklifinin komik bir rakam olduğunu ve kabul edilmesinin imkansız olduğunu ifade etti.

Özgür Eğitim-Sen Adıyaman Temsilcisi Ali Kemal Kaya, milyonlarca insanın hükümet tarafından yok sayıldığını, çalışanların haklarını alacaklarını dile getirdi.

Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar ise, grevli toplu sözleşme hakkını içeren yasa istediklerini, ücretlerin vergi dilimi artışından etkilenmemesini istediklerin söyledi.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Hediye Kılınç da, bu gidişe dur demenin bir vatandaşlık görevi olduğunu, sabırlarının tükendiğini ve üretenin kendileri olduğunu, yöneteninde kendileri olacağını vurguladı.

Polis ekipleri eylem boyunca geniş güvenlik önlemi alırken, Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sendikalar Meydanlara İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement