Sıcaktan Bunalan Vatandaşlar Parklara Akın Etti - Son Dakika
Yerel

Sıcaktan Bunalan Vatandaşlar Parklara Akın Etti

Sıcaktan Bunalan Vatandaşlar Parklara Akın Etti

Gaziantep'te sıcak havadan bunalan vatandaşlar parklara akın etti.

28.06.2012 16:25

Gaziantep'te sıcak havadan bunalan vatandaşlar parklara akın etti.

Gaziantep'te gün içerisinde hava sıcaklığı 34 dereceye yükseldi. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar parklardaki gölge alanları doldurdu. Uzmanların 'sıcak havalarda dışarı çıkmayan' uyarılarını dikkate almaya çalıştıklarını dile getiren vatandaşlar, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadıklarını ifade ettiler. Çocuklarıyla birlikte parklara gelen ebeveynler de, oyun alanlarında zaman geçirdi. Hava sıcaklığının geçen yıla oranla düşük olduğunu ve ilerleyen günlerde sıcaklığın daha da artacağını belirten vatandaşlar, sıcaklardan yetişkinlerin bir şekilde korunabildiğini ancak en fazla çocukların etkilendiğini söyledi.

Vatandaşların yanı sıra, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban'ın da öğle arasını parkta gölge bir alanda dinlenerek değerlendirdiği görüldü. Tek başına oturduğu bankta vatandaşlarla sohbet eden Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, insanların sıkıntılarını anlayabilmek için onlarla aynı alana inmek gerektiğini belirterek, "Klima altında oturan birisi, sıcaktan kavrulan vatandaşın halini anlamayabilir. Ayrıca bu tür davranışlar vatandaşlarla kaynaşmaya da vesiledir. Vatandaşın olduğu, oturabildiği her yere bizlerin de oturabilmesi gerekir. Aynı durum halkımız içinde geçerli. Biz bir yerde oturabiliyorsak vatandaşımız da orada oturabilir. Kimsenin kimseye bir üstünlüğü yok" dedi.

Vatandaşlara sıcak havalarda artan kene vakalarıyla ilgili uyarılarda da bulunan Kurban, sıcak havalarda mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamasını, çıkıldığında da tedbir alınmasını hatırlatarak şöyle konuştu:

"Sıcaklar insan metabolizmasını etkilemektedir. İnsanımız her şeyden önce sağlığını ön planda tutsun, oturdukları veya uyudukları yerlere dikkat etsinler. Çok şükür Gaziantep'te göreve geldiğim günden bu güne kene vakasında önemli bir durum yaşanmadı. Ancak vatandaşlarımız yine de sağlığını ihmal etmesin ve bu tür haşerelere karşı dikkatli olsun." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sıcaktan Bunalan Vatandaşlar Parklara Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement