Silaj Makinesinde Kolu Kopan Lise Öğrencisine Protez Kol Takıldı - Son Dakika
Yerel

Silaj Makinesinde Kolu Kopan Lise Öğrencisine Protez Kol Takıldı

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde tarlada hasat yaparken sağ kolunu mısır silaj makinesine kaptıran lise öğrencisi Serhat Erfidan'a protez kol takıldı.

02.01.2012 16:20

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde tarlada hasat yaparken sağ kolunu mısır silaj makinesine kaptıran lise öğrencisi Serhat Erfidan'a protez kol takıldı.

Kavaklıdere'ye bağlı Yeşilköy'de yaşayan Serhat Erfidan'ın hayatı, 2 yıl önce yaz tatilinde tarımla uğraşan ailesine yardım ederken sağ kolunun mısır silaj makinesine sıkışarak kopmasıyla değişti.

Anadolu Ajansı muhabirleri, 18 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Serhat Erfidan'ın hikayesini haberle duyurdu.

Erfidan'ın protez kol hayalini Anadolu Ajansı'nın haberiyle harekete geçen Muğla Valisi Fatih Şahin gerçeğe dönüştürdü.

Vali Şahin'in girişimiyle 54 bin liraya mal olan protez kolun 24 bin lirası Sosyal Güvenlik Kurumu, 30 bin lirası Muğla Özel İdaresinin ortağı olduğu Muğla El Sanatları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketince (MELSA) temin edildi.

2 yıl aradan sonra protez koluna kavuşan Serhat Erfidan ile dedesi Kamil Erfidan, Vali Şahin'i makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Vali Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Serhat'ın eğitimine devam etmesi için gerekli protez kolun temini için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Medyanın bu tür olayların öğrenilmesi ve halkın bilgilendirilmesindeki önemine işaret eden Şahin, "Serhat'a tavsiyemiz, bir süre ara verdiği eğitimini tamamlaması. Bu tür talihsiz olaylar herkesin başına gelebilir. Bu yüzden moralimizi bozmadan hayatın devam ettiğini unutmamalıyız. Serhat bundan sonra hedefleri için canla başla mücadele edecek, biz de ona her konuda destek olacağız" dedi.

Fatih Şahin, protez kolların farklı çeşitleri olduğunu, Serhat'a takılan kolun 6 kanallı protez olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Serhat'a takılan 6 kanallı protez sayesinde normal bir kolun yapabileceği hareketleri rahatlıkla yapabiliyor. Protez kolu kullanabilmesi için belli bir eğitimden geçti. Kolunu 3 ay sonra daha profesyonel şekilde kullanacak. Serhat'a en üst düzeyde hareket kabiliyetine kavuşması için kaliteli bir protez aldık. Devletimize bu konuda müteşekkiriz. Protezin 54 bin liralık maliyeti var. 24 bin lirasını Sosyal Güvenlik Kurumu karşıladı. Geriye kalan 30 bin lirasını da Muğla Valiliği MELSA Şirketi üzerinden karşıladı. Bu bizim için büyük bir mutluluk oldu. En büyük temennimiz ihtiyaçlarını sıkıntı olmadan en iyi şekilde yerine getirmesi."

-"Hayalim gerçekleşti"-

Serhat Erfidan ise kolunu kaybettikten sonra tek hayali olan protez kola kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Erfidan, kolunu kaybettikten sonra eğitimine ara vermek zorunda kaldığına işaret ederek, "Okuluma ara verdiğim için çok üzülüyordum. Tek kolla eğitimime devam etmek beni çok zorlayacaktı. Bu protez kol sayesinde istediğim hedeflere daha rahat ulaşabileceğim. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Serhat'ın dedesi Kamil Erfidan da torununa protez kol temin edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Serhat'ın bundan sonraki hayatının daha rahat geçeceğini, hedeflerine ulaşabileceğini söyledi.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silaj Makinesinde Kolu Kopan Lise Öğrencisine Protez Kol Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement