Sivas'ta Kültür ve Turizm Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta Kültür ve Turizm Haftası Kutlamaları Başladı

Sivas\'ta Kültür ve Turizm Haftası Kutlamaları Başladı

Sivas’ta 14-22 Nisan arasında kutlanan ‘Kültür ve Turizm’ Haftası nedeniyle program düzenlendi.

15.04.2014 15:05

Sivas'ta 14-22 Nisan arasında kutlanan 'Kültür ve Turizm' Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü katıldı. Programda konuşan Vali Alim Barut; "Yıllardır 15 Nisan'da turizm haftaları açılıyor ama turizm olmalı ki turizm tüm yıla yayılmalı sadece güneş, kum, denizden başka hayat tarzlarının da birbirini tanımasına fırsat vermeli. Bu farklı kültür ve hayat tarzlarının aynı payda da toplayan bu yönüyle milletler arasında diyaloğun artmasına katkı sağlayan bir etkinlik olan turizm gelir getirici ve istihdam oluşturucu yönüyle de ülkenin ekonomik yapılanmasında önemli rol oynamaktadır. Oluşturduğu gelir açısından enerjiden sonra ikinci sırada yer alan turizm günümüzde artık üç ayda sınırlandırılmamakta yılın tamamına yayılacak etkinliklerle süre gelmektedir. Ülkemiz zengin tarihiyle bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapan barındırdığı sayısız tarihsel ve kültürel zenginliğin yanı sıra coğrafyası farklı arayış ve beklentilere cevap veren iklim şartları büyük bir turizm potansiyeline sahiptir" dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise Sivas'ın turizm potansiyeli olduğunu söyleyerek, "Potansiyelimiz var, bu anlamda çok ciddi adımlar atabiliriz. Kaplıca potansiyeli açısından Balıklı Kaplıca dünyada tek, ancak biz bunu yeteri kadar hem şehrimizin tanıtımına ve turizmine sunmuş değiliz. Sıcak Çermik ile ilgili de çok büyük yatırımlar yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sivas Aşıklar ve Fasıl Heyeti'nin halk oyunları gösterisinin ardından İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu Projesi ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Kültür ve Turizm Haftası Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement