Sivas Valisi Kolat, Havuzda Tüplü Dalış Yaptı - Son Dakika
Yerel

Sivas Valisi Kolat, Havuzda Tüplü Dalış Yaptı

Sivas Valisi Ali Kolat, Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) yarı olimpik yüzme havuzunda tüplü dalış yaptı.

19.05.2012 14:03

Sivas Valisi Ali Kolat, Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) yarı olimpik yüzme havuzunda tüplü dalış yaptı.

Vali Kolat, üniversite yerleşkesindeki Cumhuriyet Stadyumu'nun tartan atletizm pistinde İl Garnizon ve 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, öğretim üyeleri, bazı protokol üyeleri ve işadamlarıyla yürüyüş yaptı. Daha sonra grupla birlikte havuzda bir süre yüzen Vali Kolat, tüplü dalış da gerçekleştirdi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim görevlisi ve dalış eğitmeni Selim Yavuz'un verdiği teknik bilgiler doğrultusunda suya dalan Kolat'ı, protokol üyeleri ve gazeteciler ilgiyle izledi. Yavuz, su altı kamerasıyla da Vali Kolat'ı görüntüledi.

Vali Kolat, yaptığı açıklamada, her hafta Cumartesi günleri protokol üyeleriyle yürüyüş yaptıklarını, ardından havuza ve saunaya girdiklerini söyledi.

Spor yapmanın insan sağlığı açısından önemine dikkati çeken Kolat, obezite ve benzeri sağlık problemleri yaşamamak için sporla ilgilenmek gerektiğini belirtti.

Vali Kolat, "Spora önem verilmesi gerektiğini, hareketsizliğin sağlıksızlık olduğunu, problem olduğunu hepimiz biliyoruz. Beslenmemize zaten dikkat etmiyoruz, bir de spor yapmayınca hantal bir yapıya dönüşüyor. Obezite dediğimiz hususlar gündeme geliyor" dedi.

Üniversitenin güzel bir havuzunun bulunmasına rağmen, tesisten yeterince istifade edilemediğini anlatan Kolat, herkesi yüzmeye ve spor yapmaya çağırdı. Vali Kolat, 4 Eylül Stadı'nın pistini halkın kullanımına sunduklarını, vatandaşların sabah saatlerinde yürüyüş yapabileceğini söyledi.

Fırsat buldukça yüzdüğünü belirten Vali Kolat, ilk kez dalış gerçekleştirdiğini söyledi. Müsait olduğu bir günde, Gürün Gökpınar Gölü'nde dalış yapmayı planladığını ifade eden Kolat, "Havuzda bunu denedik, hakikaten oldukça güzel bir spor. Özellikle gençlerin bu spora ilgi göstermesi lazım. Herkes dalmak zorunda değil ama herkes yüzmek zorunda" diye konuştu.

Rektör İlyas Dökmetaş ise Vali Kolat ve diğer protokol üyeleriyle 2 yıldır Cumartesi günleri yürüyüş yaptıklarını, ardından da havuzda 1 saat yüzdüklerini söyledi.

Yürüyüş sırasında şehrin ve üniversitenin problemlerini konuştuklarını, yapılacak etkinlikleri görüştüklerini anlatan Dökmetaş, üniversitenin bu imkanlarını kentte yaşayanlarla birlikte kullanmak istediklerini belirtti ve herkesi havuza davet etti.

Dökmetaş, öğrencilerin 4, personelin 6, diğer kişilerin ise 10 lira karşılığında havuzu kullanabileceğini söyledi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Valisi Kolat, Havuzda Tüplü Dalış Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement