Siverek'te Tava Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Siverek'te Tava Sezonu Açıldı

Siverek\'te Tava Sezonu Açıldı

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde yazın mevsiminin başlamasıyla birlikte, doğal yetişen patlıcan, biberden yapılan Sivereklilerin vazgeçilmezi tava sezonu açıldı.

19.05.2015 15:10

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde yazın mevsiminin başlamasıyla birlikte, doğal yetişen patlıcan, biberden yapılan Sivereklilerin vazgeçilmezi tava sezonu açıldı.

İlçenin Esmerçayır Caddesinde bulunan bir fırında öğle ve aksam saatlerinde tava yoğunlu yaşanıyor. Fırın işletmecisi Kadir Koyunsever, yaz aylarında 40-50 dereceyi bulan ocak ateşi önünde ekmekten çok patlıcan, biber ve tavaları ücretsiz pişirmekten şikayetçi.

Yaz sezonunda pazarlarda patlıcan ve biberin ucuzlaması fırınlarda yoğunluğa neden oluyor. Durum böyle olunca fırınların tezgahı patlıcan, biber ve Siverek usulü tavadan geçilmiyor. Vatandaşlar bu durumdan memnun kalırken, fırıncı esnafı ise isyan ediyor.

Fırıncı Bayram Koyunsever yaptığı açıklamada, "Çok sayıda tava geliyor ekmek pişirecek yerimiz kalmıyor, bir de vatandaşın sitemini görüyorsunuz. Ocağa attığımız tavalardan dolayı ekmek çıkarmamız zorlaşıyor. Günlük 100-150 tava geliyor. Bu da bizim kültürümüzdür, ama biz de ücretsiz pişiriyoruz. Bize de yazzık değil mi?" dedi

Fırına tavasını almaya gelen Cemil Yeşildağ ise, "Tavayı seviyoruz, ama fırıncıların yaşadıkları sıkıntıları görmüyoruz. Ben de tava yaptım getirdim, yalnız ocağın içini görünce bu kültüre son verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İçeride şuan 30-35 tava var. Bayram usta 3-4 ekmek çıkarmaya çalışıyor. Bu da ekmek sırasının uzamasına sebep oluyor. Siverekliler olarak bu kültüre son verelim" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'te Tava Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Suvar büyükkaya: Allah yigenime yarim etsin işi zor. 0 0 Yanıtla

Advertisement