Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde üç gün süreyle tüm etkinlikler iptal edilirken, bayraklar yarıya indirildi.

14.05.2014 15:00

Kadirli'de, Başbakanlık tarafından Soma'da maden ocağındaki yangın nedeniyle üç günlük yas ilan edilmesi üzerine programlar iptal edilirken, bayrakların yarına indirildiği bildirildi.

Kaymakam Necip Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma'da maden ocağında yaşanan acı nedeniyle derin üzüntü duyduklarını söyledi.

Çakmak, kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte şehrin belirli yerlerinde bulunan bayrakların yarıya indirildiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Soma'da yaşanan elim kaza sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Madende halen kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızdan da iyi haberler gelmesini yürekten diliyoruz. Son yıllarda karşılaştığımız en büyük acılardan birini yaşıyoruz.  Ülkemizi yasa boğan ve acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu vahim olay nedeni ile ilçe genelindeki tüm açılış ve diğer etkinlikleri iptal ediyoruz."

Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise, zabıta ekipleri tarafından belediyeye ait tüm birimlerdeki ve Köprübaşı Meyda'nındaki bayrakları yarıya indirdiklerini, maden ocağında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, bir daha böyle acılar yaşanmaması temennisinde bulundu. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement