Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı - Son Dakika
Yerel

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı

MESOB Başkanı Doğan Gazan: "Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı acilen kanunlaştırılmalı"

10.04.2014 15:35

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, bekletilen Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın acilen kanunlaştırılması gerektiğini belirterek "2013 sonu itibariyle 12 ay ve üzerinde prim borcu bulunan yüzlerce BAĞ-KUR'lu bulunuyor" dedi.

Gazan, makamında yaptığı açıklamada yerel seçimlerin ardından çözüm bekleyen sorunlara odaklanılması gerektiğini meclis gündeminde bekleyen sorunların, çözüme kavuşturacak yasaların bir an önce ele alınmasını beklediklerini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanarak bekletilen Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın acilen kanunlaştırılması gerektiğini söyleyen Gazan şunları söyledi:

" Söz konusu yasadan esnaf ve sanatkarımızın büyük beklentisi var. Borcu bulunan esnaflarımızın prim borçları acilen yeniden yapılandırılmalıdır. Yeni yapılacak düzenleme ile kendi nam ve hesabına çalışanlardan 24 ay ve daha fazla prim borcu olanlar yasanın çıkmasının ardından 3 ay içerisinde prim borçlarını yapılandırabilecekler. 3 ay içerisinde yapılandırılmaya başvurulmaması halinde bu sürelerin sigorta süresi olarak değerlendirilmemesi öngörülmektedir. Borcunu 3 aylık sürede yapılandırmayan ya da yapılandırma imkanı olmayan esnaf ve sanatkarımız da üzülmesin. Çünkü söz konusu düzenleme ile daha sonra emeklilik için prim gün sayısına ihtiyaç duyanlar, tamamını değil silinen süreden dilediği kadarını canlandırıp ödeyebilecek." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement