Sü Rektörü Prof. Dr. Gökbel: "Üniversite-Sanayi İşbirliği Önceliğimiz" - Son Dakika
Yerel

Sü Rektörü Prof. Dr. Gökbel: "Üniversite-Sanayi İşbirliği Önceliğimiz"

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof.Dr.Hakkı Gökbel, üniversite-sanayi işbirliğinin öncelikleri arasında olduğunu bildirdi.

02.01.2012 16:40

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, üniversite-sanayi işbirliğinin öncelikleri arasında olduğunu bildirdi.

Gökbel'i, Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, KSO Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu ve yönetim kurulu üyeleri makamında ziyaret etti.

Ziyaretten mutlu olduğunu dile getiren Rektör Gökbel, "Üniversite-sanayi işbirliğini en üst düzeye getirmek için çalışacağım. Bundan sonraki süreçte de her zaman yanınızda yer alacağız ve sanayimize büyük katkı sağlayacağız" dedi.

Gökbel, üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsediklerini ve bu ilişkiyi geliştirmenin öncelikleri arasında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Her zaman destek verilen sanayimize bu süreçten sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Sizlerin her zaman yanında yer alacağız. Güçlü ülkelere baktığımızda onların sanayi ve üniversitelerinin de çok gelişmiş olduğunu görüyoruz. Üniversitesi iyi olan ülkelerin sanayileri de güçlü oluyor. Rektör adaylığım döneminde pek çok adayın hedefleri arasında üniversite-sanayi işbirliğine vurgu yaptığını tespit ettim. Ben de aynı şekilde üniversite-sanayi işbirliğini daha da ileriye götürmek için çalışacağım. Hep birlikte hareket ederek güçlü üniversitemizle bu işbirliğini en üst düzeye getireceğiz."

KSO Başkanı Büyükhelvacıgil de, Rektör Prof. Dr. Gökbel'e yeni görevinde başarılar dileyerek, "Üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Bir ülkenin sanayisi gelişirse, o ülkede huzur ve refah vardır. Ülkeye müthiş katkı sağlayan sanayimizin geldiği nokta da ortadadır. Bu yıl tarihimizde ilk kez rekor seviyede ihracat gerçekleştirdik. Bunda hiç kuşku yok ki üniversitelerimizin çok büyük katkısı vardır. Bugüne kadar SÜ'nden müthiş destek gördük. Birçok projeyi birlikte gerçekleştirdiğimiz üniversitemizle sorunlara birlikte çözüm üretip, ortak noktalarda buluşuyoruz. Sizden önceki Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Okudan'a ve size desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

Rektör Gökbel'i daha sonra AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ziyaret etti.

Özkul, ziyarette "Göreviniz ülkemiz, şehrimiz ve üniversitemiz için hayırlı olsun. Yeni görevinizde başarılar dilerim" dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Altay ise, "Yeni yılda yeni temenniler diliyorum. Yeni göreviniz ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olsun" diye konuştu.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sü Rektörü Prof. Dr. Gökbel: 'Üniversite-Sanayi İşbirliği Önceliğimiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement