Suyu Akmayan Köylüler Yol Kapattı - Son Dakika
Yerel

Suyu Akmayan Köylüler Yol Kapattı

Iğdır'da aralarındaki husumet nedeniyle komşu köyün hattı kesmesi nedeniyle susuz kalan köy sakinleri, Iğdır Kars karayolunu bir süreliğine trafiğe kapattı.

25.07.2014 16:15

Iğdır'da aralarındaki husumet nedeniyle komşu köyün hattı kesmesi nedeniyle susuz kalan köy sakinleri, Iğdır- Kars karayolunu bir süreliğine trafiğe kapattı.

Yaklaşık 40 yıldır iki köy arasındaki husumet, yol kapattırdı. 10 ay önce husumet nedeniyle çıkan kavganın ardından Piril köyü sakinleri, komşu köye giden su hattını kapatarak Yeni köyü susuz bıraktı.

Susuzluk nedeniyle tarlaları kuruyan ve içme suyu ihtiyacını başka bölgelerden karşılayan Yeni köy sakinleri, Iğdır-Kars karayolunda oturma eylemi yaptı.

Eylem nedeniyle karayolu ulaşıma tamamen kapanırken bölgeye jandarma ekipleri gönderildi.

Eylemi sürdürmek isteyen gruba jandarma ekipleri müdahale etti. Kısa süren gerginliğin ardından grup dağıtılırken, karayolu da yeniden trafiğe açıldı.

Köy sakinlerinden Adile Özkaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 aydır tüm yetkililere durumu bildirdiklerini ama bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 hafta önce kaymakamlığa yolu kapatacaklarını söylediklerini vurgulayan Özkaplan, "Sorunumuzun çözümünü istedik, aksi taktirde yolu kapatacağımızı da söyledik ancak bir sonuç çıkmadı. Biz de bu yüzden yolu kapattık" dedi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suyu Akmayan Köylüler Yol Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement