Tatil Öncesi Bakım Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Tatil Öncesi Bakım Uyarısı

Tatil Öncesi Bakım Uyarısı

Kütahya Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Çankaya Oto Bakım ve Servisi yetkilisi Adem Çankaya, otomobil kullanıcılarını uyararak, tatilin ’zehir’ olmaması için dikkat edilmesi gerekenleri bildirdi.

22.06.2015 11:50

Kütahya Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Çankaya Oto Bakım ve Servisi yetkilisi Adem Çankaya, otomobil kullanıcılarını uyararak, tatilin 'zehir' olmaması için dikkat edilmesi gerekenleri bildirdi.

Çankaya, "Kış aylarında yoğun iş temposundan, yazın rahat bir nefes alıp rahatlamak için tatile çıkarken aracınızın yolda kalmaması için bazı tedbirler almak gerekiyor. Kış aylarında kullandığınız aracın yaz mevsimine girerken bakımları var. Bunların uzman kişilerce yapılması en önemli adım" dedi.

"Arabanıza bakım yapmadan dışarı çıkmayın, aksi halde tatiliniz zehir olabilir" uyarısında buluna Adem Çankaya, "İnsanlar tatillerini daha çok yazın yapıyorlar. Tatile çıkarken en önemli unsur tatile gidiş gelişlerinde kullandıkları araçların bakımlarını yapmak çok çok önemli. Güvenli, mutlu bir yolculuk ve tatil geçirmek için, tatile çıkmadan önce arabalarına mutlaka bakım yaptırmalılar" diye konuştu.

Çankaya, otomobillerde bakımının yaptırılması gereken parça ve sistemlerin başında klima ve lastik bakımı olduğunu vurguladı.

Adem Çankaya, otomobilimizle mutlu bir tatil yolculuğu yapabilmek için onarımı yapılması gereken kısımları şöyle sıraladı: "Klimanın soğutma filtresini ve bakımını yapmaları gerekiyor. Aracın gazını kontrol etmeliler ve eksik ise tamamlamalılar. Yağ yakıt ve hava filtrelerini değiştirmeliler. Yola çıkmadan rot-balans ve fren ayarlarını kontrol ettirmeleri gerekir. Aracımızın güç aktarım aracı olan kayışlar kontrol edilmeli. Aküsünü de seyahate çıkmadan önce kontrol etmeliyiz. Kayışların, kelepçelerin ve hortumların sıkılıp kontrol edilmesi gerekiyor." (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatil Öncesi Bakım Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement