Trafik Haftası Dolayısıyla Diyarbakır'da Seminer Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Trafik Haftası Dolayısıyla Diyarbakır'da Seminer Düzenlendi

Trafik Haftası Dolayısıyla Diyarbakır\'da Seminer Düzenlendi

Karayolları Trafik Haftası nedeniyle Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Kayapınar İlçesi Vehbi Koç İlkokulu'nda seminer düzenlendi.

05.05.2015 10:01

Seminere Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Aksoy, "Trafik Kurallarının Önemi Gayet Açık"

Sinevizyon gösterimi ile başlayan toplantıda konuşan Trafik Haftası'nın amacının toplumu trafik kurallarına karşı bilinçlendirmek olduğunu belirten Vali Aksoy, özellikle gençlerin, çocukların trafikte bilinçli davranmak konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla, birçok etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi.

Trafik şubesine bağlı birçok görevlinin okulları dolaşmak suretiyle trafik kurallarını ve bunlara uyulmaması durumunda nelerle karşılaşılabileceğini öğrencilere anlattığını ifade eden Vali Aksoy, "Trafik kurallarının önemi gayet açık. Kurallara uymadığımız takdirde nelerle karşılaşabileceğimizi biliyor ve görüyoruz. Bu bakımdan kural olarak ortaya konulan hususları çok iyi bilmemiz ve onlara riayet etmemiz büyük önem taşımaktadır. Biz bu yıl Diyarbakır Valiliği olarak özellikle üçüncü ve dördüncü sınıfa giden çocuklarımıza bir Trafik Bilgilendirme Kitapçığı hazırladık. GAP İdaresi'nden sağladığımız destekle bu kitapçık bugün itibariyle Valiliğimize ulaştırılacak ve bütün okullarımıza göndereceğiz. Çünkü çocuklarımızın bu trafik kurallarını öğrenmesi ve benimsemesi durumunda anne-babalarını, abla-ağabeylerini de kuralların işlemesi ve onları yanlış yapmamaları konusunda da uyaracaklarını biliyoruz. Çünkü çocuklar bu konularda daha hassas. Eğer bu konuyu benimserlerse onun yanlış uygulanması durumunda büyükleri de olsa onlara hatırlatmak ve yanlış uygulamalardan vazgeçirmelerini sağlama noktasında önemli bir katkı sunacaklardır" dedi.

Emniyet Kemeri Büyük Önem Arzediyor

Trafik kazalarında her yıl binlerce kişinin yaşamını kaybettiğine vurgu yapan Vali Aksoy, bunun 10, 20 katı insanın yaralandığını, sakat kaldığını ifade etti. Maddi anlamda da birçok kayıpların yaşandığına dikkati çeken Vali Aksoy şunları söyledi:

"Peki, neden oluyor bunlar? Bunu sorguladığımızda da büyük bir çoğunluluğun biz insanlardan kaynaklanan hatalar olduğunu görüyoruz. Trafik kurallarına uymuyoruz, ihlal ediyoruz. Yaya olarak da zaman zaman dikkatsiz davrandığımız için kazalara sebebiyet verdiğimiz çok açık. Bu açıdan gerek sürücü olarak gerek yaya olarak belirlenen kurallara mutlaka uymalıyız. Yapılan araştırmalar trafik kazalarında ölüm olaylarının en aza inmesi bakımından emniyet kemerinin büyük önem taşıdığını ortaya çıkarıyor. Bu bakımdan araca bindiğimiz anda emniyet kemerlerimizi mutlaka takmalıyız. Takmayanlar varsa onları mutlaka uyarmalıyız. Çocukların ön koltuğa değil, arka koltuğa oturtulmaları trafik kurallarının bir parçasıdır. Bu bakımdan belirlenmiş kurallara mutlaka uymalıyız. Bunlara uymayan büyüklerimiz ve arkadaşlarımız varsa onlara da bu kuralları hatırlatmalıyız. Bizler sağlıklı olarak yaşama devam etmek, sakat kalmamak adına bu trafik kurallarına uymalıyız. Bu haftanın da anlamı ve özelliği bu. Trafik hizmetlerinin yürütülmesinde İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Trafik Şube Müdürlüğümüz var, İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı Jandarma Trafik Timleri var, zaman zaman belediyelerimizin zabıtalarıyla da işbirliği içerisinde yürüttüğümüz çalışmalar var. Hepsinin ortak amacı trafiğin daha rahat hale gelmesi ve insanların güvenli şekilde gidecekleri yere ulaşımlarını sağlamaktır. Aşırı hız, alkollü araç kullanma, emniyet kemerini takmama, araçlarımızın bakımlarını belli dönemlerde yaptırmama, kış şartlarına uygun lastiklerimizin veya zincirlerimizin olmaması gibi birçok konuyu trafik kazalarının nedenleri içerisinde sayabiliriz. Bunun için bunları önemsemek ve hayatımızda da bunları uygulamak durumundayız. Uygulamadığımız takdirde bunun maliyeti çok yüksek olabiliyor. Bu anlamda ben de Diyarbakır ilinde trafikte duyarlılığı daha üst noktalara taşımak adına gayret gösteren başta İl Emniyet Müdürümüze, İl Jandarma Komutanlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve katkı sunan diğer bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Kazasız günler diliyorum" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Kuralları Önemsemeliyiz

İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü ise, trafik sorunlarının çözülmesi amacıyla birçok Avrupa ülkesi tarafından kurulan, merkezi Fransa'nın Başkenti Paris olan ve Türkiye'nin de üyesi olduğu konseyin, Mayıs ayının ilk cumartesi günü ile başlayan haftayı Uluslar arası Karayolu Trafik Haftası olarak ilan ettiğini hatırlattı. Son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerin ve buna yönelik çalışmalarla yaralamalı ve ölümlü kazalarda ciddi bir azalma gözlemlendiğini aktaran Dr. Bögürcü, "Her gün gazetelerden okuduğumuz, TV'lerden izlediğimiz ve radyolardan dinlediğimiz kaza haberleri dikkatsizlikten, trafik kurallarına uymamaktan ve trafik kurallarını önemsememekten meydana gelmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından trafik haftasına katkı sunan öğrencilere katılım belgesi verilirken, trafik kurallarına uyan taksi, minibüs, otobüs ve servis şoförlerine de plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Trafik Haftası Dolayısıyla Diyarbakır'da Seminer Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement