Tunceli Belediyesi, Kaçak Su Denetimlerini Sıklaştırdı - Son Dakika
Yerel

Tunceli Belediyesi, Kaçak Su Denetimlerini Sıklaştırdı

Tunceli Belediyesi, Kaçak Su Denetimlerini Sıklaştırdı

Tunceli Belediyesi, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynakların kaçak kullanılmasının önüne geçebilmek için denetimlerini sıklaştırdı.

02.07.2014 10:11

Tunceli Belediyesi, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan kaynakların kaçak kullanılmasının önüne geçebilmek için denetimlerini sıklaştırdı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, içme suyu kaynakları Zağge, Hakis ve Hagü'nün mevsimin kurak geçmesiyle birlikte kuruma noktasına geldiği belirtilerek, "Belediye ekiplerimiz, kaçak su kullanımına sıkı denetim getirmiş ve vadi boyunca kaçak su kullanımının önüne geçmek için içme suyu denetimlerini artırmıştır" ifadesi kullanıldı.

Pülümür Vadisi boyunca kurulan işletmelerin ve bazı köylülerin, içme suyu hattından yasal olmayan bir şekilde hat çektikleri ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İşletmeler ve köylüler, tesis ve tarımsal sulamalarını buradan yapıyor. Bu da şehir merkezine gelen suyun azalmasına neden oluyor. Bu nedenle belediye olarak kaçak su hatlarının bağlantılarını kesmeye başladık. Kaçak su kullanan işletme ve köylülere gereken uyarılar yapılarak önlemler alındı. Bundan sonra kaçak su kullanımı tekrarlanırsa cezai işlem yapılacak. Çünkü bu, şehir merkezinde düzenli olarak faturalarını ödeyen vatandaşlarımızın hakkını gasp etmektir. Tunceli Belediyesi olarak buna izin vermeyeceğiz." - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli Belediyesi, Kaçak Su Denetimlerini Sıklaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement