Tunceli'deki Karbonmonoksit Zehirlenmesi - Son Dakika
Yerel

Tunceli'deki Karbonmonoksit Zehirlenmesi

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde evlerinde karbonmonoksit gazından zehirlenerek, yaşamını yitiren 3 kardeş toprağa verildi.

04.02.2012 17:20

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde evlerinde karbonmonoksit gazından zehirlenerek, yaşamını yitiren 3 kardeş toprağa verildi.

Çukur Mahallesinde yaşadıkları 2 katlı evde uyudukları sırada karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden Muhammed (14), Yunus Emre (17) ve Harun Öztürk (18) adlı kardeşlerin cenazeleri, Çemişgezek Belediyesi'nin cenaze aracıyla Çemişgezek İlçe Hastanesinden alınarak, Yenimahalle mahallesine götürüldü.

Cenazelerin getirildiği sırada fenalaşan bazı aile üyelerine sağlık ekipleri müdahale etti. Bu kişiler daha sonra ambulansla Çemişgezek İlçe Hastanesine kaldırıldı.

Yenimahalle İlköğretim Okulu bahçesinde kılınan cenaze namazına, baba İsmail Öztürk, yakınları, Çemişgezek Kaymakamı Ali İkram Tuna, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nazif Yıldırım ile Elazığ ve Tunceli'den gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahalle mezarlığına kadar omuzlarda götürülen kardeşlerin cenazeleri yan yana açılan üç mezara defnedildi. Baba İsmail Öztürk, çocuklarının cenazelerinin mezara indirilmesine yardım etti.

-Ağabeyleri son anda kurtulmuş-

Öte yandan kardeşlerin ağabeyi Balıkesir Polis Okulu'nda eğitim gören Yakup Öztürk'ün de aynı odada kaldığı, ancak izninin son günü olması nedeniyle yatmadan önce aile üyeleriyle biraz daha vakit geçirmek için odadan erken çıktığı öğrenildi.

Kardeşlerin elektrikli ısıtıcı ile ısıtılan odalarına diğer odada bulunan sobadan aldıkları közü yerleştirdikleri mangalı götürdükleri, zehirlenmenin buradan sızan gazdan kaynaklandığı belirtildi.

Kardeşlerin cesetlerini ilk olarak baba İsmail Öztürk'ün çocuklarını sabah namazına kaldırmak üzere odalarına girmesiyle bulduğu kaydedildi.

Çemişgezek ilçesinde dün İsmail Öztürk, evinde sabah saatlerinde oğullarını uyandırmak için odalarına girdiğinde çocuklarını baygın halde bulmuş, olay yerine gelen sağlık ekipleri 3 kardeşin karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiğini belirlemişti.

- TUNCELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'deki Karbonmonoksit Zehirlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement