Gözaltındaki 95 Suriyeli Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Gözaltındaki 95 Suriyeli Serbest Bırakıldı

Şanlıurfa'nın Suruç Kaymakamı Çiftçi, ''Gözetim altında tutulan 95 sığınmacı Suriyeli gerekli değerlendirmenin ardından serbest bırakıldı." dedi.

20.10.2014 18:38  Güncelleme: 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler'den gözetim altında tutulan 95 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.

Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 180 bin kişi içerisinde bulunan 198 sığınmacının Suruç Spor Salonu'nda bir süredir kontrol altında tutulduğunu belirtti.

Söz konusu kişilerden 103'nün daha önce serbest bırakıldığını ifade eden Çiftçi, "Gözetim altında tutulan 95 sığınmacı gerekli değerlendirmenin ardından serbest bırakıldı. Detaylı incelemenin ardından kayıt altına alınan bu sığınmacıları da diğerleri gibi serbest bıraktık" dedi.

Yumurtalık sınır hattından Türkiye'ye geçiş yapan sığınmacılar arasında durumu "şüpheli" olarak değerlendirilen 198 kişi, Suruç Spor Salonu'nda bir süredir gözlem altında tutuluyordu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gözaltındaki 95 Suriyeli Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement