Tvf İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Tvf İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nun Temeli Atıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu (Tvf) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, "Dünyanın En Hızlı Tesisleşen ve Büyüyen Federasyonu Konumuna Geldik" Dedi.

13.03.2011 15:46

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, "Dünyanın en hızlı tesisleşen ve büyüyen federasyonu konumuna geldik" dedi.

Karabıyık, uluslararası standartlara yükseltilmesi planlanan Atatürk Spor Salonu ile kamp merkezinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, İzmir'in salon sporlarına yıllarca omuz veren emektar Atatürk Spor Salonu'nu uluslararası kriterlerine kavuşturmak için ilk adımı bugün attıklarını söyledi.

Şubat 2006'da "Dünyadaki herhangi bir federasyon" olarak yola çıktıkları kaydeden Karabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"5 yıllık süreçte bugün dünyanın en hızlı tesisleşen ve büyüyen federasyonu konumuna geldik. İstanbul'daki 50. Yıl Salonu'nu 11 ayda, Ankara'daki Başkent Voleybol Salonu'nu 10 ayda, İstanbul'daki Burhan Felek Salonu'nu 8,5 ayda tamamlayarak, Türk sporunun hizmetine sunmanın gururunu taşıyoruz.

İyi işler yapmak için dur durak bilmeden çalışmaya devam edeceğiz. Voleybol sevgimiz, milletimizin çocuklarına duyduğu sevgidir. Voleybol ailesine daha güzelini sunmak için buradayız, bu bizim görevimizdir. Mimar Harbi Hotan imzalı Atatürk Spor Salonu'nun restorasyonuna da bu görev bilinciyle başladık."

Zaman içinde ulusalararası kriterlerin değiştiğini, bu nedenle yeni standartlara uygun kapsamlı bir tadilat yapılması zorunluluğunun ortaya çıktığını kaydeden Karabıyık, "Bina için Hotan'ın eşinden muvafakat, 1. koruma kurulundan da onay aldık. Tadilat projesi, yapının bütünlüğünü bozmayacak şekilde tasarlandı. Bu konuda bize yardımcı olan başta merhum Harbi Hotan'ın eşi ve çocuklarına olmak üzere katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Karabıyık, Türkiye'deki kulüp takımlarının dünyanın en iyi takımları arasına girdiğini, milli takımların da belli bir seviyeye geldiğini belirterek, TVF Atatürk Voleybol Salonu'nun açılışında tekrar bir arada olmak istediklerini sözlerine ekledi.

İzmir Vali Vekili Ardahan Tutuk da yenilenecek Atatürk Spor Salonu'nun İzmir için büyük bir kazanç olduğunu belirterek, yenilenen tesisin gençlere ve sporseverlere hayırlı olmasını diledi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanvekili Jan Hronek, temel atma töreninde bulunmaktan dolayı çok büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek,

"Türkiye Voleybol Federasyonu, Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nda hareketliliğiyle en iyilerin arasında yer almayı sürdürüyor" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Murat Kocakaya ise federasyonlardaki özerk yapının çok faydalı olduğunu, federasyonları tesisleşme ve sportif başarılar için daima desteklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Milli Voleybolcu Ufuk Minici, içinde altın para, nazar boncuğu ve törene katılanların imzalarının bulunduğu belgeyi bir kutunun içinde temele bıraktı.

Daha sonra törene katılanlar tarafından buton yardımıyla temele ilk harçlar gönderildi.

-TESİS-

Eylül 2011'de tamamlanması ve 2011-2012 sezonundan itibaren salonun yeni yüzüyle hizmete sokulması planlanan komplekste, yaklaşık 6000 seyirci kapasitesine sahip, tüm uluslararası standartları karşılayan voleybol salonu, 524 seyirci kapasitesine sahip 2 açık plaj voleybolu kortu yer alacak.

Kompleks bünyesinde 4 yıldızlı 10 süit, 54 normal oda, 160 yatak kapasitesine sahip biri 72, diğeri 114 kişilik 2 restoran, 2 toplantı odası, yüzme havuzu ve güneşlenme terası bulunan Kamp Merkezi (Volley Otel İzmir) yapılacak.

Ayrıca 288 metrekare büyüklüğünde kondisyon merkezi, biri 54 diğeri 245 kişilik 2 kafeterya, 118 araçlık açık otopark, 5 adet FIVB delegasyon odası, basın toplantı odası ve basın fuayesi, 4 adet sporcu soyunma odası, federasyon ofisleri, hakem, görevli ve personel odaları yer alacak.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tvf İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement