"Ülkem İçin Kan Veriyorum" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

"Ülkem İçin Kan Veriyorum" Kampanyası

Koç Holding'in Türk Kızılayı iş birliğiyle başlattığı "Ülkem İçin Kan Veriyorum" kampanyasında 2 yıl içinde 72 bin ünite kan toplandığı bildirildi.

25.01.2012 16:01

Koç Holding'in Türk Kızılayı iş birliğiyle başlattığı "Ülkem İçin Kan Veriyorum" kampanyasında 2 yıl içinde 72 bin ünite kan toplandığı bildirildi.

Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan, yaptığı yazılı açıklamada, 2006 yılında "Ülkem İçin" projesini başlatan Koç Holding'in, 2010 ve 2011 yılında Türk Kızılayı iş birliğiyle "Ülkem İçin Kan Veriyorum" kampanyasını hayata geçirdiğini ifade etti.

Düzenli kan bağışı alışkanlığını yaymak amacıyla Türkiye'deki 81 ilde

"Ülkem için elçilerinin", Koç Topluluğu çalışanları ve bayilerinin de desteğiyle yürütülen kampanyada, 72 bin ünite kan bağışında bulunulduğunu ifade eden Akan, kampanyanın 215 bin kişiye umut olduğunu belirtti.

Kampanyayı hayata geçirirken düzenli, gönüllü ve sürekli kan bağışçısı olma bilincini yerleştirme amacıyla yola çıktıklarını, tüm Türkiye'de gönüllü elçilerin olağanüstü çabalarıyla çok büyük bir başarıya imza atıldığını aktaran Akan, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı iş birliğiyle yürüttüğümüz kampanyamız bugün ne mutluyuz ki Türkiye'nin en geniş çaplı ve en büyük kan bağışı kampanyası oldu. Bu başarılı sonuçta topluluk çalışanlarıyla birlikte bayileri çok önemli rol oynadı.

Kampanyaya dair ilk sonuçlar illerden gelmeye başladı. Kocaeli'den gelen sonuçlara göre kampanya süresince 21 kan bağışı kampanyası düzenleyerek büyük bir başarıya imza atan Kocaeli il ve ilçelerinde 2 yılda toplam 332 ünite kan bağışında bulunuldu ve 996 kişinin hayatına dokunulmuş oldu.

Kampanyaya en büyük destek halktan geldi. Ülkemizde kan bağışı oranı Avrupa ortalamasının çok altında. Umuyoruz ki Koç Holding olarak bizim attığımız bu adım ve iki yıldır süren çalışmalarımız Türkiye'de diğer tüm işletmelerin de katkılarıyla dalga dalga yayılarak, düzenli ve sürekli hale gelir."

-Ülkem İçin Projesi-

Koç Holding'in 3 1 Mayıs 2006'da, kuruluşunun 80. yıl dönümünde sorumlu vatandaşlık bilincini Koç Topluluğu çalışanları ve bayileri arasında yaygınlaştırmak üzere başlattığı "Ülkem İçin Projesi" 6. yılını tamamlamaya hazırlanıyor.

Projesinin ilk iki yılında, Türkiye'nin her yöresinde ayrı ayrı tespit edilen sorunlara yerel çözümler getiren 387 farklı proje gerçekleştirildi. 2008 yılında ise tek bir konuya odaklanılarak 7 bölgede 700 bin fidan dikildi ve bin 750 futbol sahası büyüklüğündeki alanı kapsayacak "Koç Topluluğu Ülkem İçin Ormanları" oluşturuldu.

2009 yılında, ormanların bulunduğu illerde TEMA ile iş birliği yapılarak çocuklara çevre eğitimleri verildi ve bu eğitimler 81 ile yaygınlaştırıldı. Türk Kızılayı ile birlikte "Ülkem İçin Kan Veriyorum" kampanyası hayata geçirildi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Ülkem İçin Kan Veriyorum' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement