Yavuz Bahadıroğlu Çanakkale'de Konferansa Katıldı - Son Dakika
Yerel

Yavuz Bahadıroğlu Çanakkale'de Konferansa Katıldı

Yavuz Bahadıroğlu Çanakkale\'de Konferansa Katıldı

Çanakkale Valiliği ve 2015 koordinasyon merkezi tarafından düzenlenen Yavuz Bahadıroğlu bir devrin bittiği yer Çanakkale konferansı büyük ilgi gördü.

04.03.2015 14:03

Çanakkale Valiliği ve 2015 koordinasyon merkezi tarafından düzenlenen Yavuz Bahadıroğlu bir devrin bittiği yer Çanakkale konferansı büyük ilgi gördü.

2015 söyleşilerinin konuğu Yavuz Bahadıroğlu, Çanakkale savaşlarının 100.yıldönümü olan 2015'e dair bir konferans verdi. Bahadıroğlu, "Türk İslam coğrafyasının kalbi burada atıyor. Çanakkale 600 yıl şanıyla şerefiyle yaşamış bir milletin son sözüdür. Aynı zamanda Türkiye cumhuriyetinin önsözüdür. Türkün Kürtle, Lazın Çerkezle, birlik ve beraberlik içerisinde yaşandığı adrestir. Bizim tarihi yeniden yorumlamamız lazım. Savaştan ve istatistiklerden ziyade insanı konuşmamız lazım. 100.yıldönümünde Çanakkale cephesini ve 1.cihan harbini incelediğimizde bir proje olduğunu göreceksiniz. İslam coğrafyasında petrolü yağmalatmak, karışıklık oluşturarak bölgede hüküm sürmek isteniyordu. Osmanlıya hasta adam diyerek saldıranlar Çanakkale'de en büyük cevabı aldılar. Çanakkale' de bir çok sayısız kahraman vardır ve bu kahramanlardan biride yürek izi bırakan Havranlı Koca Seyittir. Gençlerimizin Koca Seyit'i örnek almaları gerekir" dedi.

Konferansın ardından Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüzoğlu tarafından şehitler abidesi maketi hediye edilen Bahadıroğlu imza töreni ile programını tamamladı. Konferansa Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüzoğlu, Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Sahil Güvenlik Komutanı Albay Hasan Tunay, İl Müftüsü İbrahim Öcüt,2015 Koordinasyon Merkezi Genel sekreteri Mahmut Akkuş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ersin Fırat, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, SGK İl Müdürü Basri Tümsek, İşkur Müdürü Ali Çalışkan ve çok sayıda davetli katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yavuz Bahadıroğlu Çanakkale'de Konferansa Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement