Yenipazar 1. Pide Festivali - Son Dakika
Yerel

Yenipazar 1. Pide Festivali

Yenipazar 1. Pide Festivali

Aydın Yenipazar ilçesinde belediye tarafından, Yenipazar Pidesi'ni tanıtmak amacıyla düzenlediği 1.Yenipazar Pide Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

17.10.2014 09:38  Güncelleme: 11:58

Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği festivalin açılışını yapan Belediye Başkanı Zafer Savcı, adeta marka haline gelen Yenipazar pidesini ve bu arada ilçenin tanıtımı için bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek "Pidecilik öyle bir sektör oldu ki ilçemize diğer illerden turlar düzenlenmeye başladı. Şimdi Cumartesi, Pazar günleri her hafta ilçemize diğer illerimizden turlarla pide yemek için yerli turistler geliyor" dedi.

İlçeye gelen vatandaşların Yörük Ali Efe'nin mezarını ziyaret ettiğini söyleyen Savcı, "İlçemizde pide ile Yörük Ali Efe özdeşleşti. Pide yemeğe gelen efe mezarını da ziyaret ediyor. Efe'yi ziyaret edenler de pide yiyorlar. Bu durum da ilçemiz için güzel bir olay oldu. Bu pidenin esas ismi bizim çocukluğumuzda Halep işi idi. Osmanlı döneminde Halep'te askerlik yapan daha sonra da Yenipazar'a gelen bir vatandaşımız Halep'te öğrendiği bu Halep işi pidesini Yenipazar'da yapmaya başlamış. Çok sevilmiş ve bu günlere kadar gelmiş" dedi.

Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarsan da festivalin ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Nazilli Belediyesi Mehteran takımı konser verdi. Yenipazar Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekipleri gösterileri ile devam eden festivalde vatandaşlara pide ikram edildi.

Festival pazar günü sona erecek. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenipazar 1. Pide Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement