Yeşilyurt'ta Geri Dönüşüm Evi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Yeşilyurt'ta Geri Dönüşüm Evi Kuruldu

Yeşilyurt'ta ambalaj atıklarının değerlendirilmesi için Geri Dönüşüm Evi kuruldu.

15.12.2014 16:31  Güncelleme: 16:48

Yeşilyurt ilçesinde ambalaj atıklarının değerlendirilmesi için "Geri Dönüşüm Evi" kuruldu.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, çevre duyarlılığını aşılamak için sorumluluk bölgesindeki mahallelere "Geri Dönüşüm Evi" konumlandırdı.

İlk etapta Gazi Anadolu Lisesi yanına yerleştirilen Geri Dönüşüm Evi ile vatandaşların daha rahat bir şekilde ambalaj atıkları, cam, plastik, metal, kağıt ve kompozit atıklarını çöplerden ayrıştırmasına yardımcı olması amaçlanıyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, geri dönüşüm kutularını eve benzettiklerini  belirtti.

Uygulamayla geri dönüşümü daha cazip hale getirmek istediklerine işaret eden Polat, "Geri dönüşüm, Türkiye, Malatya ve Yeşilyurt için çok önemli bir projedir. Evlerimizde ve iş yerlerimizde kullanmadığımız oyuncak, metal, cam, kağıt, plastik ve kitaplar tekrar ekonomiye kazandırılıyor" ifadelerini kullandı.

Geri dönüşüme gitmeyen maddelerin ekonomiye hiçbir katkısının olmadığını ifade eden Polat, "Sağlıklı ve sürdürülebilir çevre bilincini tüm toplumumuza yaymalıyız. Bizler de yerel yöneticiler olarak sistemi kurarak, mili servetimiz olan atıkları tekrar ekonomiye kazandırmalıyız. Doğaya çok ciddi zararları olan pilleri ve katı atık yağları da düzenli bir şekilde toplayıp ve imha etmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeşilyurt'ta Geri Dönüşüm Evi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement