Zonguldak'ta Engelliliklerin Erken Teşhisi Projesi - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta Engelliliklerin Erken Teşhisi Projesi

ZONGULDAK (AA) – Alaplı'da "Gebelik ve Doğum Sonrası Taramalarla Önlenebilecek Engelliliklerin Erken Teşhisi ve Tedavisi Projesi" kapsamında stant açıldı.

28.04.2015 15:43

ZONGULDAK (AA) – Alaplı'da "Gebelik ve Doğum Sonrası Taramalarla Önlenebilecek Engelliliklerin Erken Teşhisi ve Tedavisi Projesi" kapsamında stant açıldı.

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programları Şube Müdürü Esin İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, stantta vatandaşlara projeyi tanıttıklarını söyledi.

Projenin Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük ortaklığıyla gerçekleştirildiğini ifade eden İlhan, şunları kaydetti:

"Projemiz, 12 ay sürecek. Bu süre içerisinde proje hakkında farkındalık oluşturmak, hedef kitleyi eğitmek amacıyla, merkez ilçe ve diğer ilçelerde stantlar açılacak. 80 eğitim ve 1 panel gerçekleştirilecektir. 20 riskli gebeye ve 70 yeni doğan annesine ziyaretler yapılarak anne ve babalara bilgiler verilecek. Aile hekimleri tarafından bütün kontrollerini düzenli yaptıran gebeler belirlenerek her ay bir aileye ana kucağı hediye edilecek. Projeyle 4 bin kişiye ulaşılması, engellilik oranlarının azalması, tespit edilen engelliliklerin de erken müdahaleyle rehabilite edilmesi hedefleniyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta Engelliliklerin Erken Teşhisi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement