İstanbul Cumhuriyet Savcısına Saldırı Soruşturması Tamamlandı - Son Dakika
Asayiş

İstanbul Cumhuriyet Savcısına Saldırı Soruşturması Tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Savcısına saldırı soruşturması tamamlandı Saldırı Rıza Özçolak adlı şüpheli tarafından 4 çocuğa yaptırılmış Saldırının azmettiricisi olduğu tespit edilen Rıza Özçolak'ın 1'i ağırlaştırılmış 4 kez müebbet hapsi istendiİSTANBUL - İstanbul Adalet Sarayı'nda görevli Terör ve...

29.03.2017 21:07

İstanbul Cumhuriyet Savcısına saldırı soruşturması tamamlandı

Saldırı Rıza Özçolak adlı şüpheli tarafından 4 çocuğa yaptırılmış

Saldırının azmettiricisi olduğu tespit edilen Rıza Özçolak'ın 1'i ağırlaştırılmış 4 kez müebbet hapsi istendi

İSTANBUL - İstanbul Adalet Sarayı'nda görevli Terör ve örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan ve 2 koruma polisinin içinde bulunduğu araca yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık iddianamede, 1'i ağırlaştırılmış 4 müebbet hapsini istediği şüpheli Rıza Özçolak'in olayı gerçekleştiren küçük yaştaki 4 çocuğa silah ile mermi temin ettiğini ve teror amacını çocukları kullanarak gerceklestirdigini belirtti.

İstanbul Adliyesi'nde Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'ın içerisinde bulunduğu araca 7 Aralık 2016 gecesi gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet savcısı Abdullah Yurtsever tarafından hazırlanan iddianamede savcı Evliya Çalışkan ve 2 koruma polisi 'müşteki' sıfatıyla yer alırken, saldırının azmettiricisi olduğu tespit edilen tutuklu şüpheli Rıza Özçolak'ın "Kasten Öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirmek", "Genel güvenliğin tehlikeye sokulması", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı terör örgütü üyeliği", "Mala zarar vermek" ve "Ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından 1 kez ağırlaştırılmış müebbet, 3 kez müebbet ve 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Istanbul Cumhuriyet Savcısı Evliya Calışkan ve Koruma Sube Mudurlugu'nden görevlendirilen 2 polis memurunun içinde olduğu araca Tem otoyolu Kuzey Yolu Edirne istikametinde seyir halindeyken silahlı saldırıda bulunuldugu hatırlatılan iddianamede savcı Çalışkan ve koruma polislerinin olaydan yara almadan kurtuldukları anlatıldı.

Çocukların dosyası ayrıldı

Saldırıyı gerçekleştirenlerin küçük yaştaki Suça Sürüklenen Çocuklar U.G.A, G.K., S.A. ve C.Ö. oldukları belirtilen iddianamede, bu 4 SSÇ'nin küçük yaşta olmaları nedeniyle haklarındaki soruşturmanın Çocuk Sucları Burosu tarafından yurütüldüğü ifade edilirken, olaya karısan Sahin Gül adlı kişinin henuz acık kimlik ve adresinin tespit edilemedigi bu nedenle dosyasının ayrıldığı belirtildi.

Mermileri Rıza Özçolak temin etmiş

Cocuk Sucları Sorusturma Burosu tarafından sorgulanan G.K. ifadesinde, olay günü Gazi mahallesinde bulunan bir börekçide kahvaltı yaparken S.A.'nın yanına gelerek aksam cemevine gelmesini söylediğini belirtti. Bunun üzerine aksam cemevine gittigini, S.A.'nın kendisine U.G.A. ve C.Ö. ile birlikte otobanda polis aracının tarayacaklarını, kendisinin de dahil olmasını soyledigini belirtti. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerle olay yerine gittiğini ancak kendisinin herhangi bir eylemde bulunmadığını söyleyen şüpheli G.K., olayda kullanılacak mermilerinin Rıza Özçolak tarafından temin edildiğini anlattı.

Çocuklar sevgili taklidi yapıp kaçmış

Şüpheli G.K. ifadesinin devamında olay yerinden uzaklastıgı sırada silah sesleri duyduğunu, birkac dakika sonra diğer çocukların kosarak caddeye dogru kaçtıklarını, bu sırada her ucunun de elinde silah oldugunu gördüğünü söyledi. G.K., olaydan sonra S.A.'nın 'Kovanda parmak izim kaldı geri donelim' dedigini ancak digerlerinin geri dönmeyi kabul etmedigini belirtirken, S.A. ile C.Ö.'nün el ele tutusarak sevgili taklidi yaptığını ve bu şekilde olay yerinden uzaklastıklarını gordugunu belirtti. Soruşturma aşamasında Istanbul Emniyet Mudurlugu Olay Yeri Inceleme Sube Mudurlugu tarafından hazırlanan rapora da iddianamede yer verilerek, olay yeri ve araç üzerinde mermi izleri ve kovanlar bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi. İddianamede olayı DHKP-C teror orgutunun sosyal medya üzerinden üstlendiği belirtildi.

Özçolak terör için çocukları kullanmış

Saldırının çocuk yaştaki 4 kişi tarafından işlendiğinin bilindiği ancak bu sucun islenmesi icin silah temin eden ve talimatı veren kisinin supheli Rıza Özçolak olduğu belirtilen iddianamede, Özçolak'ın, Sultangazi'de kovalamaca sonucu yakalandığı ve teror amacını çocukları kullanarak gerceklestirdigi anlatıldı. İddianamenin son bölümünde ise DHKP-C terör örgütünün geçmişten bu güne kadar gerçekleştirdiği eylemlere yer anlatılarak, 31 Mart 2015 günü Caglayan Adliyesinde savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP/C 'li teröristler Safak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından silahla rehin alınarak şehit edildiği hatırlatıldı.

(BA- ÖY-

İstanbul Cumhuriyet Savcısına Saldırı Soruşturması Tamamlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Asayiş İstanbul Cumhuriyet Savcısına Saldırı Soruşturması Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement