Flow Leadership Institute, İstanbul'un Öncü Kadınları'nı Denizbank'ın Üst Düzey Yönetici Kadınları... - Son Dakika
Basın Bültenleri

Flow Leadership Institute, İstanbul'un Öncü Kadınları'nı Denizbank'ın Üst Düzey Yönetici Kadınları...

Flow Leadership Institute, İstanbul\'un Öncü Kadınları\'nı Denizbank\'ın Üst Düzey Yönetici Kadınları...

Flow Leadership Institute'ün 'İstanbul'un Öncü Kadınları' konulu programı, bir kadın şehri olan İstanbul'da Kybele'nin olası izlerinden yola çıkıp bir dolu öncü ve şaşırtıcı kadınla, üst düzey yönetici kadınları buluşturuyor.

27.02.2014 18:30

Flow Leadership Institute'ün 'İstanbul'un Öncü Kadınları' konulu programı, bir kadın şehri olan İstanbul'da Kybele'nin olası izlerinden yola çıkıp bir dolu öncü ve şaşırtıcı kadınla, üst düzey yönetici kadınları buluşturuyor. Flow Leadership Institute'ün danışmanlarından Sanat tarihçisi ve arkeolog Ayşe Didem Özger Bayvas'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında, Deniz Akademi'nin 'Öğle Yemeği Sohbetleri' çerçevesinde gerçekleştireceği programa, Denizbank'ın kadın yöneticileri dinleyici olarak katılacak.

İstanbul'un Özgür Kadınları

Gün geçtikçe kimliğini daha çok keşfeden, kendi dünyasını kurabilen ve özgür yaşayan İstanbul kadınlarının asırlar süren yolculuğunu anlatan Ayşe Didem Özger Bayvas, programla ilgili şunları söylüyor; "Her biri yaşadığı dönemde farklı duruşlarıyla öne çıkan; ilk tarihçi, ilk kimyager veya ilk besteci olarak dünya tarihine geçen bu ilginç kadınları tanırken düşüneceğiz. Bu kadınların, izlerini takip edip anlamaya çalışacağız, aynı anda nasıl hem sevecen hem acımasız olabildiklerini, zor şartlarda verdikleri cesur kararları, dönemine göre pervasız sayılabilecek davranışlarını, bıraktıkları eserlerin anlamlarını ve geleceğe yansımalarını irdeleyeceğiz."

"Kentlerin Kraliçesi İstanbul"

'Kentlerin Kraliçesi' olarak bilinen İstanbul'a, kadınların doğrudan ve dolaylı olan etkilerine değinen Bayvas, bu 'Öncü Kadınların' aralarındaki benzerlik ilişkisini şöyle açıklıyor; "acımasız tarafları olsa bile aralarında arkalarında ağlayan bir ülke bırakanlar var. Yaşadıkları döneme göre iddialı, farklı ve cesur kadınlar hepsi..."

"Günümüzdeki Kadın Liderlerliğe Kültürel Bakış"

FLOW Leadership Institute'un kurucu ortağı ve Sanat Tesapisti Talyaa Vardar ise günümüzdeki kadın liderleri şöyle değerlendiriyor: "Medyaya yansıyan kadın siyasi liderlere bakıyorum: birisi malum en popüler Merkel, kadın demeye dilim varmıyor. Diğeri Hillary Clinton, gözümüzün önünde yıllar içinde mimikleri sertleşti, yüz ifadesi erkekleşti. Bizden ise aklıma ilk Rahşan Ecevit geliyor, hiç bir zaman bana kadın gibi gelmedi, erkek de değildi, hep nötrdü… Sonra mesela Tansu Çiller var, ilk iktidara geldiği zamanlarıyla ilerleyen süreçlerdeki arşiv fotoğraflarını karşılaştıralım, giderek yüz ifadesinin cinsiyetini yitirdiğini ve sertleştiğini görürüz." Tarihteki kadınların gücünün yadsınamayacağını söyleyen Vardar, "günümüz kadın liderlerinin de buradan yola çıkarak bugünkü tarzını şekillendirmesi için kendi atalarını tanımasının ilham verici olacağına inanıyoruz" diyor. Liderliğin içinde büyüdüğü kültürden gücünü almasının önemini vurgulayan Vardar, Amerika'daki liderlik anlayışının gelip Türkiye'de dayatılmasındansa tarihteki kadın lider profillerini inceleyerek kendi geçmiş ve kültüründen yola çıkarak bir lider sentezi oluşturulmasının gerektiğini dile getiriyor. Bu nedenle de 'İstanbul'un Öncü Kadınları' İstanbul ve Türkiye'den yola çıkarak şekillendirilecek bir kadın liderlik anlayışının ilk adımı olma özelliğini taşımaktadır.

Flow Leadership Institute, 7 Mart'ta gerçekleştirilecek olan bu programın yanı sıra düzenlediği pek çok programla Denizbank ile çalışmaya devam ediyor.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Flow Leadership Institute, İstanbul'un Öncü Kadınları'nı Denizbank'ın Üst Düzey Yönetici Kadınları... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement