İmparatorluğun Kuruluş Topraklarını Gezdiler - Son Dakika
Basın Bültenleri

İmparatorluğun Kuruluş Topraklarını Gezdiler

İmparatorluğun Kuruluş Topraklarını Gezdiler

BASIN BüLTENİDİR.

27.05.2010 19:47

BASIN BüLTENİDİR.

Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, Milli Mücadele’nin sembol şehirlerine yaptıkları gezinin ardından şimdi de Osmanlı Devleti’nin kuruluş topraklarını gezdi ve Ertuğrul, Osman, Orhan Gazi ile Yıldırım Beyazıd ve Şeyh Edebali’nin türbelerini ziyaret etti.

Bağcılar Belediyesi’nin 19 Mayıs’da “Kuruluştan Kurtuluşa Milli Mücadelenin İzinde” sloganıyla Samsun’dan başlattığı geziye Osmanlı’nın kuruluş topraklarıyla devam edildi. Önce Samsun’a daha sonra sırasıyla Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’ya giden Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri şimdi de Osmanlı’nın kurulduğu Bursa, Domaniç, Söğüt ve Bilecik’i gezdi.

GEZİYE ULUCAMİ’DEN BAŞLADILAR

Geziye Bursa Ulucami’den başlayan Gençlik Meclisi üyeleri, daha sonra Osman Gazi, Orhan Gazi, Yıldırım Beyazıd, Emir Sultan’ın türbelerini ziyaret etti. Domaniç’te Ertuğrul Gazi’nin annesi Hayme Ana’nın kabrini de ziyaret eden grup daha sonra Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı’yı ziyaret etti.

Söğüt’te Ertuğrul Gazi’nin, Küre’de Dursun Fakih’in Bilecik’te de Şeyh Edebali’nin türbelerini ziyaret eden Gençlik Meclisi üyeleri daha sonra İstanbul’a dönüş için yola çıktı.

Gezileri düzenleme amaçlarını hem tarihimiz için büyük önem taşıyan şehirleri unutturmamak hem de gençlere tarihi sevdirmek olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman çağırıcı, benzer gezilere bundan sonra da devam edileceğini söyledi.

18 Mayıs’ta Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen muhteşem törenle yola çıkan Gençlik Meclisi üyeleri önce Milli Mücadele yıllarının sembol şehirlerine gitmişlerdi. 19 Mayıs’ta Samsum’daki törenlere katılan grup daha sonra sırasıyla Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’ya uğramış ve her şehirden yanlarına aldıkları toprakla TBMM bahçesi ve İstanbul’a birer ağaç dikmişlerdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri İmparatorluğun Kuruluş Topraklarını Gezdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement