Mkk Tarafından Hazırlanan E-Gks Elektronik Genel Kurul Sistemi Uygulamasına Prestijli Ödül - Son Dakika
Basın Bültenleri

Mkk Tarafından Hazırlanan E-Gks Elektronik Genel Kurul Sistemi Uygulamasına Prestijli Ödül

Mkk Tarafından Hazırlanan E-Gks Elektronik Genel Kurul Sistemi Uygulamasına Prestijli Ödül

Bilişim ve teknoloji çalışanlarına yönelik yayın yapan ve sektörün önde gelen dergilerinden biri olan FSTech'in (Financial Sector Technologies), sektör içerisindeki yenilikleri ve gelişmeleri ödüllendirmek için her yıl "FSTech Awards" adı altında düzenlediği ve bu yıl 13'üncüsü yapılan yarışmada e-GKS: Elektronik Genel Kurul Sistemi, "Best Use Of Online Services (Çevrimiçi Hizmetlerin En İyi Kullanımı)" kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

16.12.2013 12:19

Bilişim ve teknoloji çalışanlarına yönelik yayın yapan ve sektörün önde gelen dergilerinden biri olan FSTech'in (Financial Sector Technologies), sektör içerisindeki yenilikleri ve gelişmeleri ödüllendirmek için her yıl "FSTech Awards" adı altında düzenlediği ve bu yıl 13'üncüsü yapılan yarışmada e-GKS: Elektronik Genel Kurul Sistemi, "Best Use Of Online Services (Çevrimiçi Hizmetlerin En İyi Kullanımı)" kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Bank of America Merrill Lynch, Barclaycard EPDQ with Powa, Deutsche Bank, Lloyds Banking Group, National Australia Group (Europe) ve RBS'in, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ile birlikte finale kaldığı yarışmanın sonuçları 17.04.2013 tarihinde Londra'daki gala gecesinde ilan edildi.

Konu hakkında açıklama yapan MKK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yakup Ergincan; "Hatırlanacağı üzere, e-GKS'nin, dünyadaki örneklerinin ötesinde bir uygulama olduğu ve Türkiye'nin, borsaya kote şirketlerin, pay sahiplerine elektronik bir platform üzerinden oy kullanma imkanı sağlayan ilk ülke olarak çığır açtığı, uluslararası birçok haber ve makalede yer almıştı. Aldığımız ödül, İstanbul'un Uluslararası Finans Merkezi hedefine ulaşmasında doğru yolda olduğumuzu göstermesi açısından oldukça anlamlıdır. Bu ödül; sermaye piyasalarımız, bilişim sektörümüz, yazılım kapasitemiz ve kurumsal yönetim açısından çok önemli dönüm noktalarından biridir. e-GKS, teknolojik olarak getirdiği yenilikler, borsadaki şirketlerin şeffaflığının artmasına yaptığı katkılar ve kurumsal yönetimin önündeki engelleri kaldırması açısından tüm paydaşlar için dünyadaki ilklerden biri olmasının yanında, kurumsal yönetim derecelerini artırmak isteyen şirketlerimiz için de önemli avantajlar sunuyor. Tam bir ekip çalışması ve kurumlararası işbirliği ürünü olan e-GKS'nin hayata geçirilmesinde Kuruluşumuzdan desteklerini esirgemeyen; başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu'na, ortaklarımız Borsa İstanbul A.Ş., İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ve TSPAKB'ye, Ar-Ge desteğiyle bizleri onurlandıran TÜBİTAK'a, canlı yayın konusunda işbirliği yaptığımız TTNET ve Medianova'ya, uzaktan erişimli online eğitim işbirliği yaptığımız Sermaye Piyasası Lisanslama, Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş.'ne, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği, Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği'ne, yabancı saklamacı bankalarımıza, uygulamanın ilk yılı olmasına rağmen e-GKS'deki tüm işlemleri kusursuz bir biçimde yerine getiren tüm şirketlerimize, aracı kuruluşlarımıza, toplantı başkanlarına ve e-GKS'de işlemleri yapan uzmanlara teşekkür ediyoruz. e-GKS'nin şirketlerimizin kurumsal yönetim etkinliğinin, uluslararası alanda kabulünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunacağına, ortaklar ve şirketler arasında artan bilgi alışverişinin, şeffaflık ve uluslararası mevzuatla uyum gösteren yapısı sayesinde Türkiye'nin küresel çapta yatırımcılar açısından daha cazip hale gelmesine ve İstanbul'un Uluslararası Finans Merkezi projesine önemli bir katkı sağlayacağına inancımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz."

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Mkk Tarafından Hazırlanan E-Gks Elektronik Genel Kurul Sistemi Uygulamasına Prestijli Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement