"AK Parti’de Erdoğan sonrası dönem" tartışmalarına Bülent Arınç da dahil oldu: Uykuları kaçsın - Son Dakika
Son Dakika Logo

"AK Parti’de Erdoğan sonrası dönem" tartışmalarına Bülent Arınç da dahil oldu: Uykuları kaçsın

30.06.2026 20:33

Siyaset gündeminde uzun süredir tartışılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığı ve "AK Parti’de Erdoğan sonrası dönem" tartışmalarına ilişkin konuşan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti içinden veya dışından sürpriz bir ismi "Kardeşim" diyerek işaret edebileceğini söyledi. Arınç, “Cumhurbaşkanımız 'Kardeşim filandır' diyemez mi? Diyemez diyenler olursa görürler. Bu kadarla bitirelim bu işi. Uykuları kaçsın" dedi.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bülent Arınç, siyaset gündeminde uzun süredir tartışılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığı ve "AK Parti’de Erdoğan sonrası dönem" senaryolarına ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ‘KARDEŞİM FİLANDIR’ DİYEMEZ Mİ?”

Parti içinde ve siyaset kulislerinde şimdiden gelecek projeksiyonları ve isim hesapları yapanlara sert mesajlar gönderen Arınç, bu kişilerin uykularını kaçıracak cinsten bir çıkış yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sonraki döneme dair kararlarda tek ve mutlak irade olacağının altını çizen Arınç, şimdiden pozisyon alan aktörleri "gafil" olarak nitelendirdi.

Arınç, "Onların kulağına kar suyu kaçırayım ben müsaade ederseniz. Şöyle bir şeyi niye akıldan uzak tutuyorlar bu gafiller? Mesela Cumhurbaşkanımız 'Kardeşim filandır' diyemez mi? Parti içinden, dışından bir sürü isim var. Diyebilir mi, diyemez mi? Diyemez diyenler olursa görürler. Bu kadarla bitirelim bu işi. Uykuları kaçsın" ifadelerini kullandı.

“KENDİSİ OLMAYACAKSA BUNU YAPACAK EN GÜZEL İNSAN ODUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik dava arkadaşlığı ve bağlılık vurgusunu yineleyen Bülent Arınç, Erdoğan'ın yeniden aday olup yola devam etmek istemesi halinde buna sonuna kadar saygı duyacaklarını belirtti.

Arınç, olası bir bayrak değişimi senaryosunda ise en güvenli limanın yine Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu savunarak, "Ama kendisi olmayacak da bir başkası üzerinde düşünülüyorsa, emin olun bunu yapacak en güzel insandır o" dedi.

Son Dakika Bülent Arınç 'AK Parti’de Erdoğan sonrası dönem' tartışmalarına Bülent Arınç da dahil oldu: Uykuları kaçsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Deniz Kisa Deniz Kisa:
    Erdogan gene aday olur ve kazanir Erdogan sonrasi oglu Bilal dir 2 22 Yanıtla
    BAHADIR Şahin BAHADIR Şahin:
    Erdoğan liderdir ama oğluna asla oy çıkmaz 16 4
    Ekber SATIR Ekber SATIR:
    Olur olur.... örneğin çıkıp rüyamda reisi gördüm bana dua etti yaparsın dedi milletim seni yanlız bırakmaazzzzz gibi bişey dedi dese misal milyonlarca oy çıkması imkansız mı sence? 0 3
  • Beyaz Gölge Beyaz Gölge:
    Erdoğan'a oy veririm ama bilale hayır 14 2 Yanıtla
  • Ali Murat Çetinkaya Ali Murat Çetinkaya:
    Anavatan Partisi vardı özal'dan sonra yok oldu Akp de recep tayyip erdoğan'dan sonra yok olur bu gibi siyasi partiler toplama partilerdir tabanı yok kim gelirse gelsin ayakta duramaz 6 3 Yanıtla
    suna genç suna genç:
    Hakan Fidan sürdürür düzgün bir aile ve dedikodulara bulaşmamış biri... 0 2
    Samet Samet:
    Özal ile kıyaslaman çok saçma. Ondan önce de Menderes vardı. Bu daha iyi bir benzetme erdogan için 0 0
  • Ahmet Şallı Ahmet Şallı:
    Bilal i sevemedim. 0 1 Yanıtla
    Ekber SATIR Ekber SATIR:
    Alıştıkça seversin sevdikçe daha çok alışırsın....biat çok accayip bişey dostum 0 1
  • oktay sayar oktay sayar:
    okuluna devam eder 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement