Abd Başkanı Obama'nın Derdi Bütçe Açığı - Son Dakika
Dünya

Abd Başkanı Obama'nın Derdi Bütçe Açığı

Abd Başkanı Obama\'nın Derdi Bütçe Açığı

Zeynep Öz Bildiriyor- Obama hükümeti bu yılki bütçe açığını 1.2 trilyon dolar olarak belirledi.

28.07.2012 14:04

Zeynep Öz Bildiriyor- Obama hükümeti bu yılki bütçe açığını 1.2 trilyon dolar olarak belirledi.

Geçtiğimiz Şubat ayında yayımlanan raporda, bu yılın bütçe açığının Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 8.5'i kadar olacağı belirtilmesine rağmen, Cuma günü yayımlanan son raporda tahminlerin değiştiği ve bu yılki açığın Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 7.8'i olarak hesaplandığı duyuruldu.

Raporu değerlendiren bütçe direktörü Jeffrey Zints, "Yılın ortasında yapılan bütçe açığı değerlendirmesi gösteriyor ki, devlet başkanımızın politikaları doğrultusunda 2017 yılına gelene kadar bütçe açığımız Gayri Safi Milli Hasıla'mızın yüzde 3'ünün altına inecek" dedi. Hükümetin Gayri Safi Milli Hasıla'nın bu yıl yüzde 2.3 oranında büyüyeceğini tahmin ettiğini ve Kongre'nin Başkan Obama'nın bütçe açığını azaltmak üzere son önerdiği planı onayladığı takdirde önümüzdeki yıl bu açığın yüzde 2.7 oranında azalacağını belirten Zints, ABD ekonomisinin geleceği hakkında umutlu olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili USA News editörleri, "17 trilyona ulaşan federal borçlar ve bütçe açığı Obama'yı Beyaz Saray'dan çıkarmayı hedefleyen Cumhuriyetçi adayı Mitt Romney'in şu an en yoğun ilgilendiği meseleler" diye yorum yaparken, Bloomberg editörleri "Obama Yönetimi'nin 4'üncü dönemini 1.2 trilyon bütçe açığı ile kapatacak olması, Kasım'daki seçimler için kampanyalarına devam eden Romney'e son anda büyük bir koz verdi" görüşünü ileri sürdü. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Abd Başkanı Obama'nın Derdi Bütçe Açığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement