ABD'de Camiyi Kundaklayan Saldırgan, 30 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika
Dünya

ABD'de Camiyi Kundaklayan Saldırgan, 30 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

ABD\'de Camiyi Kundaklayan Saldırgan, 30 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

ABD'de, Orlando saldırganının gittiği camiyi ateşe veren Joseph Michael Schreiber, 30 yıl hapis ve 10 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

08.02.2017 09:43  Güncelleme: 11:43

ABD'nin Florida eyaletinde, Orlando saldırganının gittiği Fort Pierce'teki camiyi kundaklayan Joseph Michael Schreiber 30 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

30 YIL HAPİS VE 10 BİN DOLAR PARA CEZASI

Florida mahkemesinde görülen davada hakimin, Fort Pierce'teki İslam Merkezi içinde bulunan camiyi kundaklayan 32 yaşındaki Schreiber'e, işlediği suçtan dolayı özür dilemesine rağmen, 30 yıl hapis ve 10 bin dolar para cezası verdiği bildirildi. Bu arada, Schreiber'e verilen para cezasının arttırılabileceği ifade edildi.

ORLANDO SALDIRGANININ GİTTİĞİ CAMİYİ ATEŞE VERDİ

Sabıka kaydı olan ve sosyal medyada İslam karşıtı mesajlar paylaşan Schreiber, 12 Haziran'da Orlando'da bir gece kulübünde 49 kişinin ölümüne ve 53 kişinin yaralanmasına yol açan Afganistan asıllı Omar Mateen'in gittiği belirtilen camiyi ateşe vererek camide 100 bin dolar civarında maddi hasara yol açmıştı.

GÜVENLİK BİRİMLERİNDEN ORTAK ÇALIŞMA

Saldırıyla ilgili ABD Federal Soruşturma Bürosu ile Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu ortak bir soruşturma yürütmüş, yerel güvenlik yetkilileri de yayınladıkları video görüntüleriyle nefret suçunu işleyen kişinin kimliğinin belirlenmesi için büyük çaba göstermişti.

"DİRENEN BİR YAHUDİ"

Daha sonra bölge polisi, camiyi kendisini "direnen bir Yahudi" olarak tanıtan Schreiber'in kundakladığını açıklamış ve 14 Eylül'de tutuklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD'de Camiyi Kundaklayan Saldırgan, 30 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement