ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey Suriye'ye Geniş Askeri Müdahaleye Soğuk - Son Dakika
Dünya

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey Suriye'ye Geniş Askeri Müdahaleye Soğuk

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey Suriye\'ye Geniş Askeri Müdahaleye Soğuk

ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, Suriye'ye önemli bir askeri müdahalenin "milyarlarca dolara mal olacağı, hızla tırmanabileceği ve büyük riskleri içereceği" uyarısında bulundu Türkiye'de BM'nin Suriye krizi için devreye girmesi...

23.07.2013 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey, Suriye'ye önemli bir askeri müdahalenin "milyarlarca dolara mal olacağı, hızla tırmanabileceği ve büyük riskleri içereceği" uyarısında bulundu Türkiye'de BM'nin Suriye krizi için devreye girmesi yönündeki çağrılar yapılırken Pentagon'un Suriye'ye büyük bir askeri müdahale konusundaki isteksizliğini bir kez daha ortaya koyan bir gelişme yaşandı. ABD Genel Kurmay Başkanı General Martin Dempsey, Suriye'ye önemli bir askeri müdahalenin "milyarlarca dolara mal olacağı, hızla tırmanabileceği ve büyük riskleri içereceği" uyarısında bulundu.

Martin Dempsey, ABD'nin Suriye krizinde "daha belirleyici bir rol" oynaması için baskı yapan Kongre üyelerinin başında gelen Senatör John McCain'in ve Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu Başkanı Carl Levin'in talebi üzerine Levin'e Suriye ile ilgili seçeneklerin ne olduğunu ortaya koyan bir mektup yazdı. Dempsey, mektubunda "Harekete geçersek sonra ne geleceği için hazır olmalıyız" dedi ve ABD'nin Afganistan ve Irak'taki tecrübelerine vurgu yaptı.

-"UÇUŞA YASAK BÖLGE AYDA BİR MİLYAR DOLARA MAL OLUR"-

"İşleyen bir muhalefetin yokluğu sürerken rejim kurumları çökmesi durumunda farkında olmadan aşırı unsurları güçlendirebiliriz veya kontrol etmeyi amaçladığımız kimyasal silahların kullanılmasına neden olabiliriz" uyarısında bulunan Dempsey, McCain'in savunduğu Suriye'de "uçuşa yasak bölge"nin oluşturulmasının ise "ayda bir milyar dolara mal olacağını, ABD'nin uçak kaybetmesine yol açabileceği ve kaybedilen uçakların personelini kurtarmak için askeri operasyonları gerektirebileceği"ne dikkat çekti.

Obama Yönetimi, geçen ay Suriye muhalefetine CIA aracılığıyla "hafif silahlar" sağlayacağını açıklarken daha yoğun bir müdahale anlamına gelen füze savar gibi daha ağır silahların gönderilmesine karşı tavır almıştı.

-"TÜRKİYE SINIRINDA TAMPON BÖLGESİNİN AYLIK MALİYETİ BİR MİLYAR DOLARI AŞAR"-

Bu arada, Demsey'in, Financial Times tarafından yansıtılan mektubunda "Suriye içinde Türkiye ve Ürdün sınırına yakın bölgelerde tampon bölgelerin kurulması için de binlerce ABD kara personeli gerekeceğine ve ayda bir milyar dolardan fazlaya mal olacağına" dikkat çekildi. (CN/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey Suriye'ye Geniş Askeri Müdahaleye Soğuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement