ABD'li Genç, Film Karakteri 'Joker'in Kostümüyle Dolaştığı İçin Tutuklandı - Son Dakika
Dünya

ABD'li Genç, Film Karakteri 'Joker'in Kostümüyle Dolaştığı İçin Tutuklandı

ABD sokaklarında film karakteri 'Joker' gibi giyinerek dolaşan genç, eyalet yasaları gereği suçlu bulunarak tutuklandı.

27.03.2017 11:25  Güncelleme: 11:52

ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan bir adam, halk içinde maskeyle dolaşması suçundan tutuklandı. Kara Şovalye Yükseliyor filmindeki Joker karakteri gibi giyinen 31 yaşındaki adam, Virginia yasalarına göre suçlu bulundu. ABD'nin birkaç eyaletinde ırkçı tarikatları çağrıştırdığı gerekçesiyle maske ve kostümle dolaşanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

JOKER GİBİ GİYİNİYOR

Virginia eyaleti Winchester kentinde polis, Jeremy Putnam ismindeki 31 yaşındaki genci halkın içinde maskeyle dolaştığı için tutukladı. Kara Şovalye Yükseliyor filminde efsane aktör Heath Ledger'ın canlandırdığı Joker karakteri gibi giyinen genç, Virginia yasalarına göre suçlu bulundu. Yasaya göre 16 yaşından büyük herhangi birinin maske, kapşon ve yüzü kaplayan herhangi bir cihaz giymesi yasak.

Tutuklanan genç ayrıca yanında aksesuar olarak kılıç taşımaktaydı. İşin ilginç tarafı, kılıç taşımaya karşı bir yasak olmadığından bu aksesuarı sorun yaratmadı.

YASA 70 YIL ÖNCE ÇIKARILDI

Virgina'daki maske yasasının geçmişi 70 yıla kadar dayanıyor. Irkçı bir tarikat olan Ku Klux Klan'ın faaliyetlerini engellemek için çıkarılan yasa hala geçerliliğini koruyor. Bu günlerde motorsikletçiler, protestocular ve Jeremy Putnam gibi film karakterinin kostümüyle gezmek isteyen gençlerin başını ağrıtıyor.

Yasa geçtiğimiz yıllarda birkaç kez revize edildi. Geçen senelerde soğuktan korunmak için kar maskesi giyenler tutuklanıyordu.

MASKELİ İNSANLAR KORKU YARATIYOR

Virginia bu yasaya sahip olan tek eyalet değil. Ülke genelinde görülen yasak insanlarda maskeli insanlara karşı korku yaratmış durumda. Bu yüzden geçtiğimiz sene ABD'nin her yerinde görülen ve insanları korkutan 'palyaço' çetelerinin yayıldığı düşünülüyor.

ABD\'li Genç, Film Karakteri \'Joker\'in Kostümüyle Dolaştığı İçin Tutuklandı

Son Dakika Dünya ABD'li Genç, Film Karakteri 'Joker'in Kostümüyle Dolaştığı İçin Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement