ABD'li Turistler Hem Tatil Yapacak Hem de Okullara Kütüphane Kuracak - Son Dakika
Dünya

ABD'li Turistler Hem Tatil Yapacak Hem de Okullara Kütüphane Kuracak

 ABD\'li Turistler Hem Tatil Yapacak Hem de Okullara Kütüphane Kuracak

New York'ta gönüllü kuruluş Bridges of Hope Project (Umut Köprüleri Proje Vakfı), New York - Bodrum arasında turizm ve yardım köprüsü kuruyor Can Kamiloğlu bildiriyor - New York'ta gönüllü kuruluş Bridges of Hope Project (Umut Köprüleri Proje)...

26.11.2012 12:40

New York'ta gönüllü kuruluş Bridges of Hope Project (Umut Köprüleri Proje Vakfı), New York - Bodrum arasında turizm ve yardım köprüsü kuruyor Can Kamiloğlu bildiriyor - New York'ta gönüllü kuruluş Bridges of Hope Project (Umut Köprüleri Proje Vakfı), New York - Bodrum arasında turizm ve yardım köprüsü kuruyor. ABD'den gelen seçkin turistler Bodrum'da hem tatil yapacak hem de çeşitli sosyal projelere destek verecek. Elde edilen gelirle, Türkiye'nin çeşitli yörelerinde bulunan ilköğretim okullarına kütüphaneler kurulacak ve ilköğretim kurumlarının çeşitli donanımlarına destek sağlanacak.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de 100 ilköğretim ilkokulunda kütüphane açılmasını sağlayan vakfın, yeni projeleri kapsamında uygulamayı önce New York - Bodrum arasında gerçekleştireceği, çalışmanın daha sonra Türkiye'nin diğer bölgelerini de içine alacağı belirtildi.

-ACAR: "AMERİKALI TURİSTLER BODRUM VE ÇEVRESİNİ TANIRKEN BU YÖREDEKİ OKULLARA DA YARDIM EDECEK"

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen projenin düzenlediği etkinliğin oldukça başarılı olduğunu belirten Umut Köprüleri Proje Vakfı kurucusu Avukat Çiğdem Acar, "Amacımız ABD'den Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz sosyal projelere en fazla desteği sağlamak. Amerikalı seçkin turistleri başta Bodrum'a göndereceğiz. Turistler BOHP'nin düzenlediği açık arttırma metodu ile aldıkları bu seyahatler ile Türkiye'de hem tatil yapacaklar hem de sosyal projelerimize destek verecekler. Aralarında ilk defa Türkiye'yi ziyaret eden Amerikaların da bulunduğu ziyaretçiler, Bodrum ve yöresini tanıma ve gezme fırsatı bulurken aynı zamanda Bodrum çevre köylerindeki okullara ve Türkiye'nin diğer bölgelerindeki okullara da yardım etmiş olacaklar. Bu şekilde Türk turizmine katkıda bulunacağız ve fonlarımızı başta eğitim olmak üzere Türkiye'de çeşitli sosyal projelere aktaracağız" dedi.

Acar, internetten açık arttırma ile Bodrum, Antalya, Efes ve İstanbul ağırlıklı turistik gezileri, otel konaklamaları ve Mavi Yolculuk gibi yelkenli ve yat gezileri satılarak derneğe destek sağladıklarını belirterek, "Bu köprüyü önce New York - Bodrum arasında kuracağız daha sonra da zengin kültürel ve tarihi değerler ile bezenmiş diğer yörelerimize yayacağız" diye konuştu.

-NEW YORK'TA ÜNLÜ İSİMLERDEN PROJEYE DESTEK

Bridges of Hope Project (Umut Köprüleri Proje Vakfı) tarafından geçtiğimiz günlerde New York'ta düzenlenen yardım amaçlı etkinlikte proje için 30 bin dolar toplandı. Etkinliğe çok sayıda tanınmış kişi katıldı. Christian Dior'un CEO'su Sidney Toledano nun kızı Ines Toledano, The Economist Dergisinin Kuzey Amerika CEO'su Leo Abruzzese, Elle Dergisi yazıişleri müdürlerinden Makiko Monji, ünlü fotoğraf sanatçısı Peter Beard'in eşi Nejma Beard, yatırım ve bankacılık sektörünün önemli isimleri, Clark Munell ve eşi, New York'un en tanınmış moda fotoğrafçıları Edward Le Poulin ve David McMullen, Museum of Art and Design Muzesinin baş küratorü David McFadden, Metropolitan Müzesinin Avrupa Eserleri Departmanindan Andrew Caputo, iç tasarımcı Sara Bengür, iç tasarım fotoğrafçısı Philippe Achard'ın bulunduğu birçok ünlü, Umut Köprüleri Proje Vakfı'nın Türkiye'ye yönelik turizm ve sosyal yardım projesine katılarak destek verdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Princeton ve Bahçeşehir Üniversitelerinde Osmanlı ve Modern Türk Tarihi Öğretim görevlisi ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyetine Danışmanlık görevi yapan Prof Dr. Heath W. Lowry, kitaplarını etkinlikte imzalayıp BOHP vakfına bağışladı.

-UMUT KÖPRÜLERİ DERNEĞİ TÜRKİYE'DE 100 KÜTÜPHANE KURDU

2006 yılında New York'ta vakıf statüsüne geçen Bridges of Hope Project (Umut Köprüleri Proje Vakfı), geçtiğimiz yıllarda Türkiye'ye yardım projeleri kapsamında 200 bin Amerikan dolarının üzerinde bağış topladı. Vakıf, toplanan bu bağışlarla Türkiye'nin 39 ilinde 100 okulda kütüphane kurulmasını sağladı; ayrıca çeşitli ilköğretim okullarına yardım edildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya ABD'li Turistler Hem Tatil Yapacak Hem de Okullara Kütüphane Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement