ABD Senatosu İran'a Yeni Sert Yaptırımlar Öngören Yasa Teklifini Onayladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD Senatosu İran'a Yeni Sert Yaptırımlar Öngören Yasa Teklifini Onayladı

22.05.2012 13:19

ABD Senatosu nükleer programından vazgeçirmek için İran'a sert yaptırımlar öngören yasa teklifini kabul etti.

ABD Senatosu nükleer programından vazgeçirmek için İran'a sert yaptırımlar öngören yasa teklifini kabul etti.

Senato'da dün yapılan oylamayla kabul edilen teklif, İran Devrim Muhafızları'nı hedef alıyor.

Tasarıda ayrıca Amerikan şirketlerinin İran'la herhangi bir iş ilişkisini ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonuna bildirmesi öngörülüyor.

Teklif, İran'a, göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve izleme aygıtları gibi halkı sindirmek için kullanılabilecek teknolojik malzeme tedarik eden kişi ve şirketlere vize verilmemesi ve mal varlıklarının dondurulmasını da içeriyor.

Teklifin, İran'la BM Güvenlik Konseyi Daimi üyesi 5 ülke ve Almanya arasında yarın Bağdat'ta yapılacak müzakerelerden iki gün önce kabul edildiğine dikkati çekildi.

ABD Temsilciler Meclisi de benzer bir tasarıyı geçen Aralık'ta onaylamıştı.

ABD Başkanı Barack Obama, geçen yıl, İran Merkez Bankası'yla iş yapan şirket ve yabancı kuruluşlara karşı Amerikan yönetiminin harekete geçmesine izin veren düzenlemeleri onaylamıştı.

- WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD Senatosu İran'a Yeni Sert Yaptırımlar Öngören Yasa Teklifini Onayladı - Son Dakika


Advertisement